Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Economics and Business Economics

Hoe komt het dat de economische groei binnen Europa zo verschilt? Hoe kan een bedrijf als Nike jarenlang marktleider blijven? Moet de Nederlandse overheid een staatsbank oprichten? Economics and Business Economics is een ontzettend brede studie. Je leert nadenken over actuele, relevante economische vraagstukken. Tegelijk krijg je inzicht in hoe bedrijven zijn georganiseerd en opereren binnen de economie. De eerste 1,5 jaar raak je vertrouwd met beide vakgebieden. Daarna kies je Economie of Bedrijfseconomie.

Top-5 redenen om Economics and Business Economics te studeren aan de UvA

 1. Studeer in een internationale, Engelstalige omgeving
  Aan de Universiteit van Amsterdam komen je medestudenten uit alle hoeken van de wereld. Ook krijg je onderwijs van docenten met heel verschillende achtergronden. 
 2. Stel je eigen studieprogramma samen
  Bepaal zelf het 1ste semester van je 3e jaar: studeer in het buitenland of doe een stage, volg een minor in een ander vakgebied of vul je studieprogramma in met keuzevakken.
 3. Mooie springplank voor je carrière
  Je krijgt gastcolleges van ervaren onderzoekers, beleidsmakers en professionals. Je up-to-date theoretische kennis en de praktische vaardigheden neem je mee in je verdere carrière.
 4. Profiteer van intensieve studiebegeleiding 
  In het 1ste jaar krijg je extra begeleiding. Maar ook tijdens de rest van je studie kun je rekenen op uitgebreide ondersteuning.
 5. Haal een internationaal erkende BSc titel
  Er zijn maar weinig Nederlandse universiteiten die net als wij in de mondiale top 100 staan. Met een BSc van de UvA zet je jezelf dus meteen op de internationale kaart.

UvA bachelor Economics and Business Economics uitgelegd

Ontdek in 90 seconden wat de studie Economics and Business Economics inhoudt en waarom je deze bachelor moet gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam:

Wat is (bedrijfs)economie?

Met economie bestudeer je hoe mensen, bedrijven en landen keuzes maken en schaarse middelen verdelen. Je kijkt wat de gevolgen ervan zijn voor het dagelijks leven en de maatschappij. Vragen waar je je bijvoorbeeld mee bezighoudt zijn: Waarom kiezen mensen eerder voor een bonus op de korte termijn dan op de lange termijn? Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor bedrijven in Nederland? Bij bedrijfseconomie pas je economische theorieën toe op bedrijven. Je kijkt hoe ze zijn georganiseerd, hoe ze opereren en naar hun rol in de economie. 

Carrièremogelijkheden

De bachelor Economics and Business Economics is een mooie stap naar een aansluitend masterprogramma of een eerste baan. Na je afstuderen kun je onder andere gaan werken bij:

 • (internationale) bedrijven
 • pensioenfondsen
 • verzekeraars
 • ministeries
 • academische instellingen

Is Economics and Business Economics iets voor jou?

Je wilt goed nadenken over je studiekeuze. De opleiding moet je natuurlijk aanspreken, maar dat alleen is geen garantie voor succes. Herken je jezelf in onderstaand profiel, dan is Economics and Business Economics misschien wel de studie voor jou:

 • Je vindt economie en het bedrijfsleven fascinerend.
 • Je wilt weten welke rol bedrijven spelen binnen de economie en hoe ze elkaar beïnvloeden.
 • Je vindt menselijk gedrag interessant.
 • Je bent goed in wiskunde en vindt het ook leuk.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken.
 • Je kunt je goed uitdrukken in het Engels. 
 • Je kunt je mening goed verwoorden, bent nieuwsgierig en kritisch.
 • Je bent leergierig en verkent graag nieuwe terreinen.

Vergelijking BSc Economics and Business Economics, BSc Business Administration en BSc Fiscale Economie

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen onze bacheloropleidingen Economics and Business Economics, Business Administration en Fiscale Economie? Bekijk de infographic en zie precies wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn tussen deze 3 opleidingen aan de UvA.

'Je bekijkt sociale verschijnselen vanuit een wiskundige invalshoek'
Bekijk Brunno's ervaringen met de BSc Economics and Business Economics.
Economics and Business Economics
Diploma BSc Economics and Business Economics
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Engels
Start September
CROHO-code 59318