Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating en inschrijving

Economics and Business Economics

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vooropleiding

  Vwo-diploma

  We vragen van jou een vwo-diploma, met één van de vier profielen, wiskunde A of B en Engels. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten. Een goede beheersing van het Engels is essentieel, omdat de studie Economics and Business Economics Engelstalig is. In het 1e jaar kun je wel je werkgroepen in het Nederlands volgen als je wilt.

  Op 24 maart is bekend geworden dat de centrale eindexamens niet door gaan. Diploma’s die in deze bijzondere situatie worden verstrekt zijn voor de UvA uiteraard volwaardig; je kunt je hiermee dus gewoon aanmelden bij een UvA bacheloropleiding.

  Hbo-propedeuse met wiskunde op vwo-eindexamenniveau

  Met een hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Economics & Business Economics.

  Hbo-propedeusestudenten dienen zich via het online aanmeldformulier Embark aan te melden vóór de 1 mei deadline. Hier moeten de volgende documenten worden geüpload:

  • Kopie van ID
  • CV
  • Motivatiebrief
  • Voorlopige hbo-cijferlijst
  • Vwo wiskunde A- of B-certificaat of Staatsexamen*

  *Indien je nog niet een certificaat hebt behaald, voeg dan een bewijs van aanmelding toe.

  Wiskundetoelatingseis

  Voldoe je niet aan de wiskunde-toelatingseis? Er zijn meerdere instituten waarbij je deelcertificaten kunt behalen:

  Let op: het bewijs dat je aan de wiskunde-toelatingseis voldoet moet uiterlijk 1 augustus bij het Admissions Office van UvA - Economics and Business binnen zijn, anders kun je niet met de opleiding beginnen. Neem hierover contact op met het Admissions Office.

  Vergroot je wiskundekennis

  Wil je je huidige wiskundige voorkennis vergroten en versterken? Meld je dan nu aan voor een van de online zomercursus sen Wiskunde van de Amsterdam School of Economics (ASE) of de online zomercursus van SOWISO. Deze cursus is met name bedoeld voor studenten die moeite hadden met wiskunde A in de vooropleiding of voor studenten bij wie de wiskundige voorkennis weggezakt of beperkt is. Het volgen van deze cursus wordt sterk aanbevolen indien je wiskundige voorkennis beperkt is. 

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum. Dit heb je hiervoor nodig:

  • Vwo Wiskunde A Staatsexamen (dit kan vervangen worden met met een wiskunde-certificaat) of VWO Wiskunde B Staatsexamen (of VWO Wiskunde B certificaat van het CCVX)
  • Vwo Engels Staatsexamen, IELTS-, TOEFL- of Cambridge-toets.

  Buitenlandse vooropleiding

  Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de toelating via een andere procedure; zie voor meer informatie onderstaande link.

 • 3. Schrijf je in via Studielink
 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Wat is UvA Matching?

  UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

  Hoe werkt UvA Matching?

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching zul je op die Checklist terugvinden.

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten.

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • online toets
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden?

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden.
  Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde 1: 3 tot en met 11 maart 2020 Zondag 24 februari 2020
  Ronde 2: 1 tot en met 9 april 2020 Donderdag 23 maart 2020
  Ronde 3: 7 tot en met 15 mei 2020 Zondag 27 april 2020
  Ronde 4: 2 tot en met 14 juni 2020 Zondag 7 juni 2020

Na (voorwaardelijke) toelating