Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Filosofie
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat is filosofie?
Docent Marjolein Lanzing en student Emerence Kapteijn vertellen over de opleiding Filosofie.
Online Proefstuderen
Meld je aan voor een online college van de bachelor Filosofie en ervaar hoe het is om een student van deze bachelor te zijn. Het eerstvolgende Proefstuderen is in november of december 2021.
Een gefundeerde mening
'Het allerbelangrijkste is dat je hebt nagedacht over je mening'. In deze video deelt Lucie haar ervaringen met de bacheloropleiding Filosofie aan de UvA.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers. De volgende Meet & Ask zal plaatsvinden in oktober of november 2021.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Lois
student Filosofie
Hoi! Ik ben Lois en ik studeer Filosofie. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Lois
Ben ik weer... Er is meer te doen in het Open huis.
Neem een virtueel kijkje op de campussen en in Amsterdam.
Laat je inspireren tijdens de themaweken.
Check welke andere studies er zijn.
Geef je op voor aankomende live events en ontvang een reminder.