Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Bachelor
Fiscaal recht
Opslaan in favorieten

Masters na je bachelor Fiscaal recht

Ben je na je bachelor Fiscaal recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid klaar voor verdere wetenschappelijke specialisatie of juist verbreding?

Verder specialiseren

Na je bachelor Fiscaal recht kun je verder gaan met de master Fiscaal recht. Deze kent twee trajecten:

Na het behalen van je bachelordiploma Fiscaal recht kun je kiezen uit de twee tracks van de master Fiscaal recht: Fiscaal recht of Internationaal en Europees belastingrecht. Je hebt dan een brede fiscale opleiding genoten, waarin zowel het Nederlandse als het internationale en Europese belastingrecht uitgebreid aan bod zijn gekomen.

Heb je een andere juridische bacheloropleiding, bijvoorbeeld Rechtsgeleerdheid, dan kun je aansluitend een van beide mastertrajecten kiezen.

Overige masters

Wil je na het behalen van je bachelordiploma toch liever de algemene rechtspraktijk in, dan geeft het bachelordiploma Fiscaal recht in beginsel ook toegang tot de masters die aansluiten op de bachelor Rechtsgeleerdheid. Bijvoorbeeld de masters Privaatrecht, Publiekrecht, International and European Law, Informatierecht en Arbeidsrecht. Binnen de meeste masters zijn verschillende trajecten mogelijk.

Onderzoek en promoveren

Klaar met je master? Dan kun je ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges. Voor een promotieplaats moet je solliciteren. Aan de UvA wordt onder meer onderzoek gedaan naar Europees belastingrecht en internationaal belastingrecht.