Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Fiscaal recht

Open dagen en andere activiteiten

Als je op zoek bent naar de juiste studie, is het bezoeken van een open dag of andere voorlichtingsactiviteit heel waardevol. Helaas kunnen de open dagen i.v.m. het coronavirus nu niet op de UvA plaatsvinden. Tot 1 juni bieden we verschillende online voorlichtingsactiviteiten aan: chatten met studenten op Instagram, Online Student voor een dag en Proefstuderen. Via de onderstaande links kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden. Kijk ook in onze FAQ voor antwoord op veelgestelde vragen.

UvA Bachelordag

Maak kennis met alle bacheloropleidingen van de UvA op de Bachelordag. Tijdens de voorlichtingsrondes van Fiscaal recht krijg je meer informatie over de opleiding en een kort college van een docent. Studenten vertellen over hun ervaringen. Ook wordt er veel verteld over wat je kunt worden met de opleiding.

Op de informatiemarkt kun je ook vragen stellen aan studenten van de opleiding Fiscaal recht en krijg je meteen een goede indruk van het nieuwe gebouw van de opleiding op de Roeterseilandcampus.

Open dag Fiscaal recht
Open dag Fiscaal recht.

Student voor een dag

Als 'student voor dag' volg je een speciaal programma met een hoorcollege. Daarna werk je in een werkgroep samen aan een casus. Je maakt kennis met studenten van de opleiding. Je kunt al je vragen stellen aan studenten en docenten én je bezoekt de campus.

Voor wie? Je zit in 5 of 6 vwo en hebt al een goed idee van welke opleiding je wilt gaan doen, maar je wilt nog meer over die opleiding te weten komen en de sfeer proeven. Of je studeert al, maar overweegt aan een andere opleiding te beginnen.

Proefstuderen

Kom een (halve) dag proefstuderen aan de UvA tijdens de proefstudeerweek die twee keer per jaar aan de hele UvA te volgen is. Er is een college van de bachelor Fiscaal recht en een van Rechtsgeleerdheid. Je volgt een college en een werkgroep van de bachelor van jouw keuze en je maakt kennis met de studenten die de studie nu volgen.

Bekijk het proefcollege over belastingrecht

In dit proefcollege van Reinier Kooiman dagen wij jou o.a. uit om na te denken over het betalen van belasting. Betaalt dhr. Boersma in het gegeven voorbeeld te weinig belasting of ben je het ermee eens? En moeten mensen die meer verdienen nu zwaarder belast worden? Bekijk het college en download daarna de casus.