Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Een universitaire talenstudie leidt op tot veel meer dan één bepaald beroep. Je bent na je studie uitstekend inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook breder, in functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Arbeidsperspectief

Het arbeidsperspectief na een studie Franse taal en cultuur is zonder meer gunstig te noemen. De arbeidsmarkt vraagt om academici met een gedegen kennis van de Franse taal en cultuur. Het aantal Nederlanders dat deze taal nog goed beheerst neemt ieder jaar af, terwijl Frankrijk samen met Duitsland wel een van onze belangrijkste handelspartners is.

Kennis van de Franse taal maakt het gemakkelijker om de verschillen in bedrijfscultuur te overbruggen. Verschillen in bedrijfscultuur komen naar voren bij bijvoorbeeld fusies, zoals in het recente verleden tussen Air France en KLM. Maar ook de culturele sector heeft behoefte aan mensen met een perfecte taalvaardigheid Nederlands en Frans, met inzicht in de Franse cultuur, een academische instelling en een brede kennis van de samenleving in Franstalige landen. 

Een uitstekende beheersing van het Frans in woord en geschrift, alsmede een scherp inzicht in de culturele ‘codes’ van Frankrijk en de Franstalige landen, vormden voor veel van onze oud-studenten precies het opstapje dat ze nodig hadden om een baan te bemachtigen. Zij vonden die bij uitgeverijen en culturele instellingen, in het onderwijs en de journalistiek, bij vertaalbureaus, de overheid en in het bedrijfsleven. Zowel in Frankrijk als in Nederland.

Verder studeren na je bachelor?

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma.

Meer over het volgen van een master