Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft een ruim aanbod van masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Specialisaties binnen de eenjarige masters in de talen en literatuur worden grotendeels in de doeltaal (Frans) gegeven.

Toelatingseisen

Voor masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. In veel gevallen moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met een bachelordiploma Franse taal en cultuur heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masters:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Franse taal en cultuur heb je toegang tot de duale masters:

Lerarenopleiding 

Je kunt tijdens je bachelor een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid halen. Je volgt dan de minor Educatie van 30 EC, waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een school. Als je vervolgens een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, volg je eerst een masterprogramma op je vakgebied en daarna de master Lerarenopleiding Frans (30 EC). Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, is de lerarenopleiding na je master 60 EC. 

Frans (Educatie en communicatie)

Een bijzondere route naar een eerstegraads lesbevoegdheid in Frans is de tweejarige master:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Franse taal en cultuur mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Overige masterprogramma's

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Een overzicht van alle masters aan de UvA vind je op: