Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Geneeskunde

Inhoud selectie

Over de selectieprocedure voor studiejaar 2019-202:
(De nieuwe procedure voor studiejaar 2020-2021 staat uiterlijk 1 september 2019 op deze site.)

 

De selectieprocedure bestaat uit drie toetsen en je behaalde cijfers in je vooropleiding:

Selectie: voorbeeldvragen toets 1

Selectie: voorbeeldvragen toets 2

Toets 1

De eerste toets (multiplechoice) moet je zelf voorbereiden. Je bekijkt thuis een online-videocollege en je bestudeert het studiemateriaal over het college. Het online-videocollege en het studiemateriaal worden online beschikbaar gesteld. Nadere informatie hierover volgt.  Door middel van de toets over het studiemateriaal en de collegestof kijken we onder andere of je hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden, of je logisch kunt redeneren en of je oog hebt voor detail. Er wordt na plaatsing van het onlinestudiemateriaal geen nadere informatie gegeven over de aangeboden studiestof.

Toets 2

De tweede toets hoef je niet voor te bereiden. Het is een multiplechoicetoets waarmee wordt getest of je vwo-basiskennis over natuurwetenschappelijke principes kunt toepassen in een medisch-biologische context.

Toets 3

Ook de derde toets hoef je niet voor te bereiden. Bij deze toets zal je gevraagd worden om te reflecteren op medisch-ethische vraagstukken. Hiermee wordt getest of je in staat bent om dilemma’s en/of vraagstukken in heldere taal te analyseren en te beargumenteren om aldus tot een gewogen oordeel te komen.

Behaalde cijfers in je vooropleiding

Daarnaast kijken wij naar de cijfers behaald in je vooropleiding. Je moet zorgen voor een door je school gewaarmerkt* overzicht van de laatst kwalificerende, op één decimaal afgeronde, cijfers van je voorgaande opleiding van de vakken wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde, biologie, Nederlands en Engels.

Deze gewaarmerkte cijferlijst neem je mee naar de Selectiedag. Heb je deze niet bij je op de selectiedag kan deze niet beoordeeld worden door ons en verlaag je je kans op toelating.

Achteraf inleveren van je cijferlijst is niet mogelijk.

  • Doe je dit jaar (2019) eindexamen (voor de eerste keer of ben je vorig jaar gezakt) dan betreft het de overgangscijfers voor deze vakken van 5 naar 6 vwo.
  • Heb je al eerder je eindexamen gedaan en je vwo behaald, dan betreft het de eindexamencijfers.
  • Heb je een hbo-diploma en een havo-vooropleiding, dan betreft het de aanvullende examencijfers op vwo niveau of, als die (nog) niet behaald zijn, de havo eindexamen cijfers.
  • Doe je 5 vwo en 6 vwo in één jaar dan betreft het je overgangscijfers van 4 naar 5 vwo of havo eindexamen cijfers.
  • Van kandidaten met een buitenlandse vooropleiding ontvangen wij een diploma/cijferlijst van de voor equivalente vakken behaalde resultaten.
  • Ben je voor één of meerdere van de hierboven genoemde vakken deficiënt, dan lever je alleen de cijfers aan van de vakken die je wel hebt behaald.

* Een gewaarmerkt document bevat een officieel stempel en handtekening van de opleiding.