Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Geneeskunde

Selectiedagen

De selectiedagen vinden plaats op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari 2019 en duren voor iedere kandidaat één hele dag. Eind januari hoor je op welke dag je wordt verwacht. De toetsen worden in Amsterdam afgenomen: het is niet mogelijk op een andere locatie deel te nemen aan de selectieprocedure. Er kan geen beroep worden gedaan op een extra toetsgelegenheid om wat voor reden dan ook.

Voor inwoners van de Overzeese Rijksdelen bestaat de mogelijkheid om de toetsen op Curaçao te maken. Je wordt via dezelfde methodiek beoordeeld als de Nederlandse kandidaten. Neem uiterlijk 15 januari 2019 contact op met ons via selectiegeneeskunde@amc.uva.nl indien je tijdens de selectiedagen niet in Nederland kunt zijn en de toetsen op Curaçao wilt maken. Op Curacao wordt slechts één dag aangeboden waarop je de toetsen kunt maken.

Schoolonderzoeken of deelname aan een selectieprocedure van een andere opleiding tijdens de selectiedag

Wij kunnen in beperkte mate rekening houden met schoolonderzoeken of schoolexamens en deelname aan een selectieprocedure van een andere opleiding. Mocht je op een van de selectiedagen een schoolonderzoek, schoolexamen of een andere selectie dag hebben, geef dit dan uiterlijk vrijdag 25 januari 2019 door via selectiegeneeskunde@amc.uva.nl. Verzoeken die na 25 januari 2019 worden verzonden worden niet meer in behandeling genomen. Onderling ruilen tussen kandidaten is niet toegestaan.

In het geval van schoolonderzoek of schoolexamen moet je mail voorzien zijn van een schoolverklaring. Dat kan via een scan (pdf-bestand, géén foto) van een ondertekende brief van je school. Je kunt ook een originele email van je school aan ons doorsturen.

In het geval je op één van de selectiedagen deelneemt aan een andere selectieprocedure voor een hbo- of wo-opleiding  moet je mail voorzien zijn van een bewijs van aanmelding voor de betreffende opleiding. Dat kan door een originele email van de onderwijsinstelling aan ons door te sturen.

Je ontvangt geen ontvangstbevestiging van je mail, indien nodig nemen wij contact met je op. Je wordt uitgenodigd voor de door jou aangegeven voorkeursdag, indien de door jou toegevoegde documenten in orde zijn.

Functiebeperkingen

Heb je een functiebeperking, chronische ziekte, ad(h)d, autisme of dyslexie?

Kandidaten met een functiebeperking krijgen extra tijd voor de toetsen, volgens de richtlijnen van de UvA. Om hier gebruik van te kunnen maken stuur je uiterlijk vrijdag 25 januari 2019 een verklaring aan de selectiecommissie via email selectiegeneeskunde@amc.uva.nl. Deze verklaring dient door een GGZ-instelling, particulier psycholoog, psychiater of huisarts afgegeven te zijn inclusief de gestelde diagnose en eventuele behandeling die gericht is geweest op de functiebeperking.  Voor niet-chronische functiebeperkingen dient de medische verklaring niet eerder dan juli 2018 afgegeven te zijn.
Na 25 januari 2019 kunnen wij je verzoek tot extra tijd niet meer in behandeling nemen en ontvang je geen extra tijd voor het maken van de toetsen.

Je ontvangt geen ontvangstbevestiging van je mail, indien nodig nemen wij contact met je op. In de uitnodiging voor de selectiedag zie je de aangevraagde extra tijd terug, indien de door jou toegevoegde documenten in orde zijn.