Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Geneeskunde

Uitslag, rangnummer en plaatsing

De procedure voor opleidingsjaar 2019-2020:
Op basis van de resultaten van toets 1 en  toets 2 worden maximaal 300 kandidaten met de beste toetsscores direct geplaatst.  Zij krijgen een rangnummer toegewezen dat leidt tot toelating. 

  • Van de kandidaten die niet direct worden geplaatst tot en met rangnummers 450 wordt het rangnummer bepaald o.b.v. de resultaten van toets 1, toets 2,  toets 3 en de laatst kwalificerende cijfers van de voorgaande opleiding.  Hierbij worden de score voor toets 3 en de laatst kwalificerende cijfers van de voorgaande opleiding gebruikt om een nadere rangschikking aan te brengen in de groepen met dezelfde resultaten voor toets 1 en toets 2.  De best scorende kandidaten uit deze groep worden toegelaten tot de opleiding tot het maximum van 350 kandidaten is bereikt.
  • De overige kandidaten krijgen een rangnummer toegewezen op basis van hun resultaten op toets 1 en toets 2.

De einduitslag van de selectie

Alle kandidaten die hebben deelgenomen aan de selectie ontvangen op 15 april 2019 vanuit studielink een e-mail met de definitieve uitslag. Deze bestaat uit een rangnummer op basis van de behaalde eindscore zoals hierboven beschreven. De uitslag wordt tevens op deze pagina geplaatst.

Kandidaten die niet hebben deelgenomen aan de selectie ontvangen in april 2019 een ‘no-show bericht’. Deze kandidaten zijn hun selectiepoging aan het AMC-UvA voor de opleiding Geneeskunde kwijt.

Over de scores en de einduitslag van de selectie kan niet worden gecorrespondeerd en inzage in de de toets/beoordelingen is niet mogelijk.

Rangnummer

Op basis van de score die je hebt behaald wordt je een rangnummer toegekend.

Plaatsing

Je krijgt op volgorde van rangnummer al dan niet een opleidingsplaats aangeboden via een e-mail uit Studielink. Indien je een opleidingsplaats krijgt aangeboden moet je die vervolgens binnen 14 dagen accepteren. Doe je dat niet, dan wordt de opleidingsplaats aan de eerstvolgende kandidaat aangeboden. De laatste plaatsen kunnen in september 2019 nog aangeboden worden.
NB: Volg de instructies op die je krijgt van Studielink en/of van de UvA.