Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Hebreeuwse taal en cultuur
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Hebreeuwse taal en cultuur echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. De volgende Proefstudeerweken zijn van 22 november t/m 3 december.

Wat houdt deze studie in?

Docent Yaniv Hagbi en student Ayra Krijgsman vertellen over de bacheloropleiding Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Podcast: Taalwijzen uit het Midden-Oosten

Het Taalmuseum en het Midden-Oostenplatform maken samen podcasts over de talen van het Midden-Oosten. Inmiddels zijn de afleveringen over het Arabisch, Hebreeuws, Koerdisch en Turks te beluisteren. UvA studenten, alumni en docenten werkten mee aan de totstandkoming ervan.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Hebreeuwse taal en cultuur? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Ayra Krijgsman:

'Als je eenmaal begint, ontdek je hoe veelzijdig deze studie is en hoeveel groter je wereld ervan wordt. Je stapt uit je eigen bubbel.'

Dr. Yaniv Hagbi:

'Een van de hoogtepunten van de opleiding is het semester dat onze studenten doorbrengen in het buitenland (Israël of Praag) waar ze hun kennis verdiepen in theorie én praktijk.'

Melissah
Dag iedereen! Ik ben Melissah. Heb je een vraag over deze opleiding? Vraag het aan mij via Instagram!
Stel je vraag aan Melissah
Campustour

Hebreeuwse taal en cultuur studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.