Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Hebreeuwse taal en cultuur
Vergelijk

Stage lopen en internationaal studeren

Het is mogelijk tijdens de studie stage te lopen en een periode in het buitenland te studeren.

Stage lopen

Tijdens een stage doe je werkervaring op, bouw je je netwerk uit en krijg je een indruk van de mogelijkheden binnen een organisatie, en van wat voor werk bij jou past. Studenten Hebreeuws lopen bijvoorbeeld stage bij:

  • het Joods Historisch Museum
  • de bibliotheek  Ets Haim/Livraria Montezinos
  • de Bibliotheca Rosenthaliana
  • de Israëlische ambassade in Nederland
  • de Nederlandse amabassade in Tel Aviv

Een stage of een studieverblijf in het buitenland is altijd een verrijking van je studietijd én je cv. Je bouwt een internationaal netwerk op en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Internationaal studeren

De UvA neemt intensief deel aan internationale samenwerkings- en uitwisselingsprogramma’s, waardoor je een periode in het buitenland kunt studeren.

De opleiding Hebreeuws onderhoudt nauwe contacten met universiteiten in Israël. Om je de taal en cultuur eigen te maken, is het aan te raden om een deel van je studie in Israël te volgen (mits de plaatselijke situatie dit toelaat). Gevorderde studenten kunnen een jaar of een deel daarvan in Jeruzalem studeren. Daarnaast kun je onder gunstige voorwaarden een praktische zomercursus Hebreeuws volgen.

Er zijn beurzen beschikbaar om een zomercursus Hebreeuws aan een Israëlische universiteit te volgen, of een heel semester in Israël te studeren.