Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Fenna Levenbach

portretfoto
Fenna Levenbach

Alpha of Béta?

Op de middelbare school heb ik een Natuur en Techniek profiel gevolgd, met als keuzevakken Informatica, Economie en Spaans. Door dit hele gemengde profiel en brede interesses wist ik nog totaal niet welke kant ik op wilde. Dus in de 5de klas ging ik al naar allerlei voorlichtings-dagen. Eerst vooral in Delft, want ik deed toch een béta profiel. Toch voldeden de studies niet aan mijn verwachtingen, zoveel wiskunde en natuurkunde…

Toen ben ik bij de universiteiten in Amsterdam gaan kijken, als ik daar de studie kon vinden, kon ik daarna nog wel wat verder weg kijken. Dus daar zat ik bij voorlichting van communicatiewetenschappen en taalkunde, die toch weer niet technisch genoeg waren. En zo kwam ik uiteindelijk uit bij Informatiekunde, de perfecte combi van mijn twee lievelingsvakken op de middelbare school: informatica en economie!

Dan wordt het Amsterdam!

Nu ik de studie had gevonden die perfect bij mij paste, moest de plek nog bepaald worden. In Utrecht was het wat technischer, op de VU iets wiskundiger, maar veel verschil was er allemaal niet. Dan maar sfeer proeven. Ik voelde me gelijk thuis op het Science Park met zijn mooie open indruk vol ramen, wel even wat anders dan mijn middelbare school. Dan wordt het Amsterdam! Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad. Amsterdam biedt een student alles wat hij of zij nodig heeft. Ook al moet je soms hard aan je studie werken, tijd voor de hockeyvereniging en studentenvereniging is er gelukkig genoeg. Verder besloot ik toch op kamers te gaan in Amsterdam en hier geniet ik elke dag van, zeker een aanrader!

Lievelingsvakken

Natuurlijk heb je net als op de middelbare school, vakken die je beter en minder goed liggen. Als moet ik zeggen dat ik tot nu toe elk vak interessant heb gevonden. Toch zijn mijn lievelingsvakken de vakken waar het technische aspect van de studie, gecombineerd wordt met creativiteit. Zo hadden we vorig jaar een vak Multimedia en interactieontwerp wat bestond uit eerst wat theorie en kleine testjes en vervolgens vier weken lang een zelf te kiezen project. Ik heb toen met een groepje een x-box kinect spel ontworpen. Hier hebben we een demo voor gemaakt en deze uitgetest op basisschool kinderen. Erg vermakelijk!

Pretest bij 1e jaars project Informatiekunde
Pretest van een spelontwerp op een basisschool