Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Na je bachelor

Interdisciplinaire sociale wetenschap

Doordat studenten veel vrijheid hebben in het samenstellen van hun studietraject, stromen zij naar meer dan 40 verschillende masters door, waarna een veelzijdig scala aan carrièreperspectieven volgt. Wil je een indruk krijgen van de carrièremogelijkheden voor afgestudeerden? Lees dan de verhalen van onze alumni (Algemene sociale wetenschappen) in de carrièrebrochure eens door.

Carrierebrochure Algemene Sociale Wetenschappen ASW
Carrièrebrochure

CSW/Carrière magazine

Wil je meer weten? Lees dan ook het carrière magazine van het College Sociale Wetenschappen. Hierin vertellen afgestudeerden van de  bachelor- en masteropleidingen in de sociale wetenschappen over hun carrière. 

Carrierekrant cover
CSW/Carrière magazine; inspiratie voor je toekomst!

Afgestudeerden op de arbeidsmarkt

Interdisciplinariteit

Uit de verschillende verhalen van afgestudeerden blijkt dat interdisciplinariteit als onderscheidend aspect wordt gezien in hun werkzaamheden. Het ‘ISW-mantra’ dat maatschappelijke vraagstukken zich niet laten vangen door disciplines wordt overtuigend uiteengezet door alumni. Niet alleen optreden als een soort ‘kennismakelaar’, maar ook begrip kunnen opbrengen voor verschillende perspectieven op en belangen bij een project zijn uitermate relevante eigenschappen voor werkgevers. En daarmee dragen onze alumni als werknemer vaak een uniek steentje bij op de arbeidsmarkt.

Keuzevrijheid en verantwoordelijkheid

Een ander kenmerkend en relevant ISW-aspect is het vinden van je eigen academische pad en loopbaan. Je hebt bij ISW de vrijheid en de verantwoordelijkheid om je eigen studietraject samen te stellen. Dit keuzeproces geeft je de ruimte om jezelf te specialiseren op jouw interessegebied en vergroot je planningsvaardigheden. Verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes kan je helpen bij en is bepalend voor het vormgeven van je beroepsmatige carrière.

Voorbeelden

Als afgestudeerde ben je zowel breed inzetbaar als specialist binnen een bepaald maatschappelijk domein. Enkele terreinen waarin afgestudeerden Interdisciplinaire sociale wetenschap terecht kunnen komen, los van de inhoudelijke domeinspecialisatie:

  • Beleid, zoals een traineeship bij de Europese Commissie in Brussel
  • Onderwijs, zoals docent maatschappijleer
  • Management, zoals directeur bij de Youth Food Movement
  • Advisering, bijvoorbeeld over de decentralisatie van jeugdzorg
  • Voorlichting, bijvoorbeeld als persvoorlichter bij de KNVB of bij een NGO zoals Cordaid
  • Journalistiek, zoals documentairemaker.

Student Careers Centre

De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre helpen je graag bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.