Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Naast je opleiding

Interdisciplinaire sociale wetenschap

Studievereniging Pegasus

Je kunt in contact komen met je medestudenten door lid te worden van de studievereniging Pegasus. De vereniging organiseert activiteiten als excursies, borrels, lezingen en een introductiekamp voor eerstejaarsstudenten. De studievereniging is regelmatig op zoek naar actieve leden die zich willen inzetten voor het bestuur en de organisatie van de vereniging.

x
Bestuur studievereniging Pegasus

Website studievereniging Pegasus

Studenteninvloed

In de opleidingscommissie praten studenten en docenten over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie. De commissie geeft adviezen aan andere bestuursorganen, zoals het onderwijsinstituut. Studenten kunnen zich tot de commissie richten met opmerkingen over het onderwijsprogramma en de inrichting ervan. De commissie bestaat in ieder geval uit drie studentleden en een aantal docenten. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen, en daarnaast nuttige ervaring opdoen. Ook kun je zitting nemen in de studentenraad van de faculteit of in de centrale studentenraad.

Amsterdam United

Studentenplatform Amsterdam United

Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten. 

Bestuur Amsterdam United
Bestuur Amsterdam United

Amsterdam United op Facebook

Campagne I, Too, Am UvA

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.

www.usc.uva.nl

www.crea.uva.nl