Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Voorlichting en contact

Interdisciplinaire sociale wetenschap

Ben je nieuwsgierig naar het bachelorprogramma Interdisciplinaire sociale wetenschap? Bekijk dan de voorlichtingsvideo's van ISW.

In deze video vertelt Lucien – student ISW – waarom hij voor ISW gekozen heeft, wat hij zo leuk vindt aan de studie,  hoe zijn rooster eruit ziet en wat hij gedaan heeft in het eerste jaar van de opleiding.

In dit minicollege leert docent David Bos je de eerste beginselen van de sociale wetenschap. Welke verschillen tussen mannen en vrouwen worden eigenlijk sociaal bepaald? Hoe kijkt een socioloog daarnaar? David Bos verzorgt binnen ISW het openingsvak Actuele Maatschappelijke Vraagstukken.  Hij zal je dus de eerste colleges geven als je bij ISW komt studeren in september.

In deze video licht de opleidingsdirecteur Michaela Hordijk de filosofie achter Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) in Amsterdam toe. Ze gaat in op de opbouw van het curriculum (2020-2021), de doorstroommogelijkheden naar wel veertig verschillende masteropleidingen, en het toekomstperspectief.

Hier zie je een video van het laatste vak in het eerste jaar. In dit vak komt alles wat je het eerste jaar geleerd hebt samen, en ga je de nieuw opgedane kennis en vaardigheden toepassen op vragen die je door organisaties en bedrijven worden gesteld. Voor de studenten in dit filmpje waren dat bijvoorbeeld vragen over het betrekken van buurtbewoners bij de stad klimaatbestendig maken of de aantrekkingskracht van ‘groene scholen’ (green schools). Dit practicum heeft ieder jaar andere opdrachtgevers.

Education Desk Social Sciences fysiek gesloten

Wij houden ons aan de maatregelen die de UvA met betrekking tot het coronavirus heeft opgesteld. Daarom zijn onze openingstijden en wijze waarop we bereikbaar zijn tijdelijk aangepast.

De onderwijsbalie Sociale Wetenschappen is fysiek gesloten. Je kunt ons wel online bereiken en (beperkt) per telefoon.

E-mail ons op edss@uva.nl. We reageren zo snel we kunnen op werkdagen tussen 09:00 en 15:00

Je kunt ons ook telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 14:00 op telefoonnummer 020 – 525 3777

Lukt het niet om in contact met ons te komen en heb je een urgente vraag? Neem contact op met de Centrale Studenten Service Desk < met de link: https://student.uva.nl/contact-en-locaties/central-student-service-desk/central-student-service-desk.html>. Zij zijn elke werkdag bereikbaar per telefoon en whatsapp tussen 09:00 en 17:00.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelors Sociale Wetenschappen en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je na de Bachelordag ontdekken of de studie echt bij je past? Doe dan mee aan de UvA Proefstudeerweek. De voorlichtingsactiviteiten waar Interdisciplinaire sociale wetenschap aan meedoet:

Vragen over de opleiding: Education Desk Social Sciences

De Education Desk Social Sciences is het informatiepunt voor (algemene) vragen over de opleiding.
Je kunt er ook een afspraak maken met een studieadviseur van de opleiding.

Bezoekadres/telefoon/e-mail

Education Desk Social Sciences    
Roeterseilandcampus
Nieuwe Achtergracht 166    
1018 WV Amsterdam  
T: 020 - 525 3777  
E:  edss@uva.nl

Postadres

College of Social Sciences      
Postbus 15725   
1001 NE Amsterdam  

Hoe kom je bij de Education Desk Social Sciences? 

De Education Desk Social Sciences bevindt zich op 

Roeterseilandcampus
Nieuwe Achtergracht 166
Gebouw B, kamer B700 (7de verdieping)
Amsterdam

Specifieke vragen over de opleiding: studieadviseur

Interdisciplinaire sociale wetenschap

E:  studieadviseur-ISW@uva.nl
T: 020 - 525 3777 

Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

E:  studieadviseur-ca@uva.nl  
T: 020 - 525 3777

Politicologie

E:  studieadviseur-pol@fmg.uva.nl 
T: 020 - 525 3777

Sociale geografie en Planologie

E: studieadviseur-sgpl@uva.nl
T: 020 - 525 3777

Sociologie

E:  studieadviseur-soc@uva.nl
T: 020 - 525 3777

Plattegrond Roeterseiland (REC)

Algemene vragen over o.a. inschrijven en wonen: Student Service Desk

Voor algemene informatie over studeren, inschrijven, studiefinanciering en wonen, kun je terecht bij de Student Service Desk. Zie de website voor adres, telefoon en openingstijden: