Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Italië studies
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Italië studies echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. Het Proefstuderen bij Italië studies is op 26 november.

Veelgestelde vragen Italië studies

In deze vlog beantwoordt onze student Sarah de veelgestelde vragen over de opleiding en vertelt hoe het is om Italië studie te studeren.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Meet & Ask voorlichting gemist?

Onderstaand pdf-bestand bevat de slides van de presentatie van de voorlichting van Italië studies. 

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Italië studies? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Marit Haringa

'Ik ben de studie in eerste instantie gaan volgen omdat ik de taal wilde leren, maar je krijgt ook veel vakken over de cultuur en geschiedenis van Italië.'

Een brede en moderne opleiding

'Bij Italië studies concentreren we ons op alle facetten van het moderne Italië en zijn rol in de Mediterrane regio en de wereld. Heel belangrijk is daarbij ook de wisselwerking tussen actualiteit, cultuur en geschiedenis.' Hoofddocent Ronald de Rooij vertelt je meer over de opleiding Italië studies aan de UvA.

Chris
Hi, ik ben Chris en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over deze opleiding? Stuur me een berichtje via Instagram!
Stel je vraag aan Chris
Campustour

Italië studies studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.