Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? Hieronder vind je de cijfers bij elkaar.

Kunstmatige Intelligentie in getallen

Aantal eerstejaarsstudenten 108
Totaal aantal studenten 409
Verhouding man/vrouw in % 75/25
Aantal diploma's uitgereikt in 2018                        43

Bron: UvA-data (2018)

Hoe tevreden zijn onze studenten?

In de jaarlijkse Nationale Studentenenquête van Studiekeuze123 kunnen studenten over meerdere aspecten van de opleiding aangeven hoe tevreden ze zijn. De resultaten worden onder andere gebruikt voor het samenstellen van de studiekeuzegids.

Hieronder staan de resultaten voor de bachelor Informatiekunde aan de UvA uit de NSE 2018.

(zeer) tevreden
De studie in het algemeen 76%
De inhoud van de opleiding 72%
De docenten van de opleiding 27%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 56%
Verworven algemene vaardigheden 70%
De studiebegeleiding 62%
De algemene sfeer bij de opleiding 78%
De groepsgrootte 61%

Bron: Nationale Studentenenquete (NSE) 2018

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die door Studiekeuze123 in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt samengesteld op basis van meerdere bronnen. De studiebijsluiter geeft een beknopt beeld van hoe de opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding aan andere universiteiten in Nederland.

Bekijk de studiebijsluiter