Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Media en cultuur

Masters

Media en cultuur

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft een breed aanbod van masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. Vaak moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Je kunt je verder in het vakgebied specialiseren met de eenjarige (60 EC) Engelstalige masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. Met een bachelordiploma Media en cultuur heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Media en cultuur mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Overige masterprogramma's

Afhankelijk van de invulling van je minor en keuzeruimte heb je in sommige gevallen ook toegang tot andere masterprogramma's waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters aan de UvA.

Verder studeren na je master?

Na een (onderzoeks)master kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren.

Meer over promoveren