Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Media en cultuur
Opslaan in favorieten

Stage lopen en internationaal studeren

Het is mogelijk tijdens de studie stage te lopen en een periode in het buitenland te studeren.

Stage lopen

Bij Media en cultuur is het belangrijk dat je stage loopt. Tijdens een stage doe je werkervaring op, krijg je een indruk van de mogelijkheden binnen een organisatie en van wat voor werk bij jou past. Een stage, een verblijf in het buitenland en alle ervaring die je tijdens relevante (bij)banen, bestuursfuncties of vrijwilligerswerk opdoet, kunnen een verrijking betekenen van je studietijd én je curriculum vitae (cv).

Studenten Media en cultuur bouwen in stages een belangrijk netwerk op dat later van pas kan komen bij het zoeken naar een baan. Een stage blijkt heel vaak de opstap naar de latere beroepspraktijk. Media en cultuurstagiaires zijn te vinden op uiteenlopende plaatsen. Zoals bij:

  • de VPRO (Tegenlicht)
  • RTL (RTL Boulevard)
  • filmproductiebedrijven
  • festivals
  • nieuwemedia-instituten als Montevideo

Deze stageplaatsen worden onder meer aangeboden via het intranet van de opleiding. Ook MEDIAstages.nl geeft een indruk van welke stages mogelijk zijn. Voor informatie en hulp bij het zoeken van een stage kun je terecht bij een stagecöordinator.

Internationaal studeren

De Universiteit van Amsterdam neemt intensief deel aan internationale samenwerkings- en uitwisselingsprogramma's. Media en cultuur onderhoudt relaties met universiteiten in onder meer Engeland en de VS, waar je een periode kunt studeren.