Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Medische informatiekunde
Vergelijk

Goed begeleid studeren

Mentor en tutor

De overgang van de middelbare school naar de universiteit kan een grote stap zijn. Daarom krijg je als eerstejaars student uitgebreide studiebegeleiding door een mentor en een tutor en een bindend studieadvies (BSA).

Bindend studieadvies

De opleiding Medische Informatiekunde geeft een bindend studieadvies. Dit houdt in dat je minstens 42 van de 60 studiepunten uit het eerste jaar moet behalen om verder te mogen studeren.

Als het niet goed gaat, helpen onze studieadviseurs je een oplossing te vinden. Ze kunnen je tips en adviezen geven over hoe je het beste kunt studeren of bijvoorbeeld een bijvak voorstellen dat je zwakke plekken bijspijkert. Is het programma dan nog steeds te veeleisend voor je of kom je er achter dat al die theorie toch niets voor jou is; geen man overboord: de nauwe samenwerking binnen de UvA zorgt ervoor dat je dan kunt overstappen naar een andere opleiding.

Studieadviseurs

Met onze studieadviseurs kun je altijd overleggen als je vragen hebt over of problemen met je studie. Tijdens kantooruren kun je een afspraak maken of je kunt langskomen tijdens het inloopspreekuur. Daarnaast kun je ook in gesprek met je mentor of tutor als je vragen hebt.