Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft een breed aanbod van masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. Vaak moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige master

Met het bachelordiploma Muziekwetenschap heb je toegang tot het eenjarige (60 EC) masterprogramma:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. Met een bachelordiploma Muziekwetenschap heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Muziekwetenschap mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Overige masterprogramma's

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan kun je in sommige gevallen ook toegang krijgen tot andere mastersprogramma’s waarvoor aanvullende instroomeisen gelden.