Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Natuur- en Sterrenkunde
Opslaan in favorieten

Open huis

Meet & Ask (Live sessie) 6 en 11 maart
Dit jaar organiseren we verschillende online events waarbij jij meer te weten kunt komen over hoe het is om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren. Het eerstvolgende evenement is een Meet & Ask tijdens de UvA Bachelorweken, begin maart. In een live sessie, via Zoom, vertellen de opleidingsdirecteur en studenten je alles over de opleiding. We beginnen met een opleidingspresentatie van ongeveer een half uur. Daarna kun je live of via de chat al je vragen stellen.
Meet & Ask dubbele bachelor Wiskunde-Informatica en Wiskunde-Natuurkunde (Live sessie) 6 en 9 maart
In een live sessie, via Zoom, vertellen de opleidingsdirecteur en studenten je alles over de dubbele bachelors. We beginnen met een opleidingspresentatie van ongeveer een half uur. Daarna kun je live of via de chat al je vragen stellen.
De bachelor Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam in beeld
Benieuwd hoe het is om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren? Studenten Mon en Eline en docent Lex Kaper vertellen je wat de studie inhoudt en wat je ermee kunt als je afgestudeerd bent.
Practicum Sterrenkunde
Sterren en planeten observeren vanaf het dak van het Science Park in Amsterdam? Eerstejaarsstudenten Natuur- en Sterrenkunde doen het tijdens het Practicum Sterrenkunde. Student Melika laat je zien hoe dat er aan toe gaat.

Meestgestelde vragen

  • Wat is een joint degree en wat merk ik daarvan?

    Een joint degree houdt in dat de UvA en VU samenwerken om één veelzijdig bachelorprogramma Natuur- en Sterrenkunde aan te bieden. Je krijgt onderwijs van onderzoekers van beide instellingen. Zo kom je in aanraking met de vele specialisaties die de instellingen in huis hebben en heb je als student veel keuze in vakken, projecten en stages.

    Je volgt vakken op locaties van beide universiteiten: het Amsterdam Science Park van de UvA en het VU-gebouw op de Zuidas. In het vierde blok heb je al je colleges op de Zuidas, tijdens de andere blokken volg je vakken op het Science Park. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van studieplekken en andere faciliteiten van beide instellingen.

  • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

    Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcolleges, werkcolleges en practica. De andere helft van de tijd gebruik je voor zelfstudie.

    Momenteel is er vanwege de coronamaatregelen minder onderwijs op de campussen. Alle studenten hebben één dag per week onderwijs op het Science Park of op de VU-campus. Het onderwijs is in kleine groepen, ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Je hebt dan bijvoorbeeld tutoraat, een werkgroep of een practicum.  De rest van het onderwijs is online.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Jetske
Dag mensen, ik ben Jetske. Vragen kun je aan mij sturen via Instagram.
Stel je vraag aan Jetske
Maurits
Hoi, Maurits hier! Heb je een vraag over de opleiding? Stuur hem me via e-mail.
Stel je vraag aan Maurits
David
Hoi iedereen, ik ben David. Ik doe de dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde. Heb je vragen hierover, stuur me een berichtje via Instagram.
Stel je vraag aan David
Melika
Hallo, ik ben Melika en ik studeer Natuur- en Sterrenkunde. Stuur me je vraag over de studie via Instagram.
Stel je vraag aan Melika
Video Science Park Campus
Maak kennis met het leven op de Amsterdam Science Park campus.
Ben ik weer... Er is meer te doen in het Open huis.
Neem een virtueel kijkje op de campussen en in Amsterdam.
Laat je inspireren tijdens de themaweken.
Check welke andere studies er zijn.
Geef je op voor aankomende live events en ontvang een reminder.