Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

De bachelor Nederlandse taal en cultuur is een brede opleiding. Je hebt dus veel doorstroommogelijkheden, naar andere bachelors of masters aan de universiteit of naar opleidingen daarbuiten, zoals schrijversvakscholen.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. In veel gevallen moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om al in je bachelor rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met het bachelordiploma Nederlandse taal en cultuur heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma. Dit is een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Nederlandse taal en cultuur heb je toegang tot de duale masters:

Leraar Nederlands

Een bijzondere route naar een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands is de tweejarige master

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Nederlandse taal en cultuur mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Overige masterprogramma's

Afhankelijk van de invulling van je keuzeruimte kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Voor een overzicht van alle UvA masters, zie: