Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masters

Nieuwgriekse taal en cultuur

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft meer dan tweehonderd masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma's gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. Vaak moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met een bachelordiploma Nieuwgriekse taal en cultuur mag je je aanmelden voor de eenjarige (60 EC) masters:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duale master: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf tot twee jaar, inclusief een leerwerkplaats. In verband met het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. 

Onderzoeksmasters

Onderzoeksmasters duren twee jaar en zijn bedoeld voor studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure. 

Overige masterprogramma's

Afhankelijk van de invulling van je minor en keuzeruimte kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's dan hierboven genoemd, met name die van Geschiedenis en Europese Studies. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters aan de UvA: