Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Nieuwgriekse taal en cultuur
Opslaan in favorieten

Stage lopen en internationaal studeren

Het is mogelijk tijdens de studie stage te lopen en een periode in het buitenland te studeren.

Stage lopen

De keuzeruimte mag je gebruiken voor het lopen van een stage. Tijdens een stage doe je werkervaring op en krijg je een indruk van de mogelijkheden binnen een organisatie, en van welk soort werk bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij de Griekse of Cypriotische ambassade in Den Haag of bij het Nederlands Genootschap voor Nieuwgriekse Studies (NGNS) in Amsterdam. Ook kun je stage lopen in Griekenland of op Cyprus zelf, bijvoorbeeld bij de Nederlandse ambassade in Athene, een onderzoekinstituut, of een Griekse uitgeverij of krant.

Internationaal studeren

De opleiding Nieuwgriekse taal en cultuur helpt bij het krijgen van beurzen voor zomercursussen in Griekenland aan het eind van het eerste jaar. Om je de taal en cultuur eigen te maken, is het daarnaast aan te raden een deel van je studie in Griekenland te volgen, namelijk het tweede semester van het tweede jaar.

De UvA neemt intensief deel aan internationale uitwisselingsprogramma’s. De faculteit heeft overeenkomsten met onder andere de universiteiten van Athene en Thessaloniki, en de universiteit van Cyprus in Nicosia. Aan een van deze universiteiten kun je in het tweede studiejaar een minor volgen.