Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Onderwijswetenschappen
Vergelijk

Thema: Nationale onderwijsweek

Het afgelopen jaar hebben meer dan 17.000 onderwijsprofessionals zich aangemeld voor de pilot ‘Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties’. Dit onderstreept de grote noodzaak om het onderwijsveld vrije onderzoekstoegang toe geven, iets waar programmagroepleider Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam Frank Cornelissen, samen met anderen al jarenlang voor pleit.

Frank Cornelissen

In deze pilot kregen leraren en onderwijsprofessionals uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gratis toegang tot EBSCO Education Source, een database met wetenschappelijke onderwijsliteratuur. Op de Dag van de Leraar werd onlangs bekend gemaakt dat de pilot met een jaar wordt verlengd.

De bedoeling is dat het onderwijsveld de mogelijkheid krijgt om met de inzichten uit onderzoek hun onderwijs te verrijken. Uit het gebruikersonderzoek blijkt dat het overgrote deel van de gebruikers graag ziet dat de pilot verlengd wordt. Onderwijswetenschappen aan de UvA heeft goede hoop dat deze vrije onderzoekstoegang structureel wordt, want iedere onderwijsprofessional heeft recht op het inzien van de laatste (onderwijs)wetenschappelijke inzichten!

Lees hier het interview met Frank Cornelissen in Folia.

Lees meer over deze pilot op www.voordeleraar.nl

Video ASK UvA

Bekijk hiernaast de video waarin Frank Cornelissen de vraag beantwoordt: Moeten leraren vrije toegang krijgen tot onderzoek?

Andere thema's

Een overzicht van andere actuele thema's die raken aan het vakgebied van Onderwijswetenschappen vind je hier.

Terug naar het Open Huis van de bachelor Onderwijswetenschappen