Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Onderwijswetenschappen
Vergelijk

Eerdere thema's

Tijdens de bacheloropleiding Onderwijswetenschappen wordt steeds een koppeling gemaakt met relevante en actuele thema's en maatschappelijke ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van de thema's die eerder de revue hebben gepasseerd.

Thema: Online onderwijs

Onderzoekers van de afdeling Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam doen onderzoek naar de ervaringen van studenten en docenten met online onderwijs. Wat zijn de uitdagingen en welke mogelijkheden biedt online onderwijs?

Thema: Hoe krijgen we jongeren naar de stembus?

De afgelopen jaren groeit de zorg en oproep om jongeren naar de stembus te krijgen. Bij de UvA wordt onderzoek gedaan naar welke factoren bijdragen aan de intenties van jongeren om te gaan stemmen bij verkiezingen. Hierbij worden inzichten vanuit de onderwijswetenschappen, sociologie en politicologie gebundeld.

Thema: Internationale Dag van de Statistiek

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Statistiek op 20 oktober vertellen docenten en studenten van de Research master Child Development and Education waarom statistiek en onderzoek een belangrijke rol hebben binnen de bacheloropleidingen Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo van Amsterdam, binnen het vakgebied Pedagogische en Onderwijswetenschappen en in de maatschappij als geheel.

Thema: Nationale onderwijsweek

Het afgelopen jaar hebben meer dan 17.000 onderwijsprofessionals zich aangemeld voor de pilot ‘Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties’. Dit onderstreepte de grote noodzaak om het onderwijsveld vrije onderzoekstoegang te geven, iets waar Frank Cornelissen - programmagroepleider Onderwijswetenschappen aan de UvA, en anderen al jarenlang voor pleiten.

Thema: Maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september was het de Week tegen het pesten

Marloes van Verseveld is PhD-onderzoeker bij het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam en onderzoekt anti-pestbeleid voor basisscholen en verzorgt gastcolleges bij de UPvA. Wij stelden haar drie vragen over dit thema.