Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Onderwijswetenschappen

Studenten vertellen

Bachelor Onderwijswetenschappen

Lees hieronder wat studenten te vertellen hebben over de opleiding en ontdek daarnaast welke mogelijkheden er zijn naast de opleiding.

 • Ervaringen van studenten

  Anouk: 'Ik ben blij dat ik voor Onderwijswetenschappen aan de UvA heb gekozen, want ik vind het heel interessant dat we thema’s behandelen die in de maatschappij spelen en die je terugziet in de media. Die blijken toch net een beetje anders, ingewikkelder en genuanceerder te zijn als je je er meer in verdiept.'

  Lees het volledige verhaal van Anouk

  Testimonial Alexandra

  Alexandra: 'Iedereen vindt onderwijs belangrijk, iedereen heeft er ervaring mee en iedereen heeft er een mening over. Maar wat is nu echt goed onderwijs? Met die vraag zal je je als onderwijswetenschappenstudent vaak bezighouden.​'

  Lees het volledige verhaal van Alexandra

  Karmijn van de Oudeweetering

  Karmijn: 'Bij de bachelor Onderwijswetenschappen aan de UvA houd je je bezig met onderwijs op alle niveaus, van micro tot macro, die allemaal invloed op elkaar hebben. Dat vind ik heel interessant.'

  Lees het volledige verhaal van Karmijn

 • Naast je studie
  Comenius

  Studievereniging Comenius

  Comenius is de studievereniging voor alle studenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen en de Universitaire Pabo van Amsterdam. Comenius vormt een verbinding tussen studenten onderling, maar vormt ook een verbinding tussen de studenten en de opleiding. De vereniging verbindt door het organiseren van activiteiten en het bieden van studiegerelateerde diensten. 

  Lees verder of bezoek direct de website van Studievereniging Comenius.

  Naar de website van Studievereniging Comenius

  StudentWeetRaad

  Adviesbureau    StudentWeetRaad

  Het adviesbureau StudentWeetRaad is een unieke kans om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met de praktijk. Als student krijg je de mogelijkheid om te leren van de praktijk en kennis te maken met verschillende organisaties, zoals Dance4Life, Onderwijs Consumenten Organisatie en Elance Academy. Bovendien krijg je trainingen en workshops aangeboden, waardoor je vaardigheden leert buiten het vaste curriculum. Denk hierbij aan gespreksvaardigheden in het werkveld, het opzetten van een eigen bureau, jezelf kunnen presenteren in het werkveld en het bijhouden van een netwerk. Het bureau helpt daarmee niet alleen met je loopbaanontwikkeling, maar ook met je persoonlijke ontwikkeling. Wekelijks komen we bij elkaar in ons eigen kantoor (D0.01) om in groepsverband te werken aan de adviezen. Zien we jou binnenkort terug in het team?

  Lees verder of bezoek direct de website van Adviesbureau StudentWeetRaad.

  Naar de website van Adviesbureau StudentWeetRaad

  Amsterdam United new logo

  Studentenplatform Amsterdam United

  Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

  'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten.

  Amsterdam United op Facebook

  uva.nl/functiebeperking

  Student Disability Platform: voor en door UvA-studenten met een functiebeperking

  Het Student Disability Platform bestaat uit studenten met een functiebeperking die er gezamenlijk voor willen zorgen dat iedere student de kans krijgt om alles uit de studie(s) te halen zonder daarbij belemmeringen als gevolg van een functiebeperking te ervaren.

  Ga naar de website van Student Disability Platform

  USC

  USC

  Universitair Sportcentrum (USC) - het sportcentrum van de UvA en de HvA - is 7zeven dagen per week geopend en biedt meer dan 70 (sport)activiteiten aan. Studenten, medewerkers ven alumni van de UvA en de HvA sporten tegen gereduceerd tarieven. Naast hoofdvestiging Universum zijn er zes andere vestigingen.

  Ga naar de website van USC

  CREA

  CREA, de culturele organisatie van de UvA en de HvA, organiseert cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur.

  Ga naar de website van CREA