Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

'De opleiding is niet alleen inhoudelijk interessant, maar ik voel me er ook thuis'

Interview met Anouk Verdonschot, oud-student bachelor Onderwijswetenschappen

' Toen ik voor deze studie koos, was ik vooral geïnteresseerd in hoe je leren leuker kunt maken en hoe je de motivatie van mensen kunt vergroten. Het leek me bijvoorbeeld leuk om leermiddelen te gaan ontwikkelen. Maar Onderwijswetenschappen is breder en dat zie je goed in de opleiding aan de UvA doordat er vanuit de sociologie en filosofie gekeken wordt naar leren en onderwijs, maar ook naar hoe het vroeger was en hoe het georganiseerd is.

Ik ben blij dat ik voor Onderwijswetenschappen aan de UvA heb gekozen, want ik vind het heel interessant dat we thema’s behandelen die in de maatschappij spelen en die je terugziet in de media. Die blijken toch net een beetje anders, ingewikkelder en genuanceerder te zijn als je je er meer in verdiept. Voorbeelden zijn onderwijsongelijkheid, de invloed van globalisering op het onderwijs en het grote aantal vluchtelingen dat naar Europa komt. Dit laatste thema hebben we behandeld tijdens het vak Schoolorganisatie. We hebben toen onderzoek gedaan naar de organisatie van het onderwijs aan vluchtelingenkinderen.

Onderwijswetenschappen is aan de ene kant dus een erg brede studie, maar aan de andere kant richt het zich wel op één onderwerp: leren en onderwijs. Dat vind ik een goede combinatie, want hierdoor heb je aan het einde van je studie ook echt ergens verstand van.

De opleiding is niet alleen inhoudelijk interessant, maar ik voel me er ook  thuis. Er heerst een leuke sfeer; docenten zijn toegankelijk en hebben humor en we zijn met een klein groepje studenten, waardoor je elkaar goed leert kennen. De Roeterseilandcampus, waar we de meeste colleges volgen, is daarnaast een gezellige locatie. Het ligt lekker centraal, bijna naast Artis, en in de zomer kun je in je pauzes heerlijk aan het water zitten.'