Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Programma UvA Matching

Bachelor Onderwijswetenschappen

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding. UvA Matching wordt voor de opleidingen Onderwijswetenschappen (OW) en Pedagogische wetenschappen (PW) deels gecombineerd aangeboden, omdat de opleidingen starten met een gezamenlijk eerste semester.

Online matching

 • Je hebt je aangemeld voor de bachelor Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).  Matching voor deze opleiding  vindt plaats in de periode  van dinsdag 9 juni t/m dinsdag 16 juni 2020.
 • De onderwerpen die tijdens UvA Matching worden behandeld, sluiten aan bij het eerste studiejaar.
 • Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. Vanwege de coronavirusmaatregelen is deelname aan UvA Matching voor start studiejaar 2020-2021 niet verplicht, maar wordt zeer aanbevolen voor alle aankomend studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een numerus fixus en/of selectie) en die nog niet eerder aan de UvA hebben gestudeerd. 
 • UvA Matching wordt vanwege de coronavirusmaatregelen dit jaar alleen online aangeboden.

Studielast

De studielast van UvA Matching staat gelijk aan 1 EC (European Credit). Dit houdt in, dat we van je verwachten dat je 28 uur met studeren bezig bent (inclusief het volgen van colleges, zelfstudie en het maken van de ditigtale toets).

Canvas

 • Je neemt deel aan UvA Matching voor de bachelor Onderwijswetenschappen via de digitale leeromgeving Canvas. Hier vind je alle informatie en artikelen die je nodig hebt. Lees deze goed door ter voorbereiding op de onderwijsdag op dinsdag 9 juni.
 • Vanaf vrijdag 29 mei kun je inloggen in Canvas, via https://canvas.uva.nl/.
 • Log in met je UvAnetID (= studentnummer) en bijbehorend wachtwoord.
 • In de Canvascourse  van UvA Matching Onderwijswetenschappen vind je straks alle informatie en artikelen die je nodig hebt voor het volgen van de webcolleges en de werkgroepen. Ook zal je via de Canvascourse worden geïnformeerd over het exacte programma van UvA Matching Onderwijswetenschappen.

Programma

 • Het programma bestaat uit een online onderwijsdag (op dinsdag 9 juni), een periode van zelfstudie en een online toets (op dinsdag 16 juni).
 • De exacte invulling van het programma wordt op een later moment bekend gemaakt via de hierboven genoemde Canvascourse.
 • Zorg dat je in ieder geval op dinsdag 9 juni en op dinsdag 16 juni beschikbaar bent voor deelname aan UvA Matching Onderwijswetenschappen.

Studieadviseurs

 • Mocht je nog vragen hebben over deelname aan UvA Matching, dan kun je e-mailen naar: studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl.
 • Ga je deelnemen aan UvA Matching en heb je dyslexie of een andere functiebeperking die misschien een voorziening tijdens de toets vereist? Stuur ons dan van tevoren een e-mail. Neem daarnaast alvast een kijkje op de website van de studentendecanen voor informatie over studeren met een functiebeperking aan de Universiteit van Amsterdam.

Wij wensen je een interessante UvA Matchingsweek toe!