Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Onderwijswetenschappen

Programma UvA Matching

Bachelor Onderwijswetenschappen

UvA Matching wordt voor de opleidingen Onderwijswetenschappen (OW) en Pedagogische wetenschappen (PW) deels gecombineerd aangeboden, omdat de opleidingen starten met een deels gezamenlijk eerste semester.

Programma

Het programma bestaat uit een onderwijsdag, gevolgd door een periode van zelfstudie, en wordt afgerond met een (digitale) toets.

Tijdens de onderwijsdag start je een gezamenlijk college van Onderwijswetenschappen  en Pedagogische wetenschappen. Daarna volgt er apart een college voor Onderwijswetenschappen. De colleges hebben betrekking op vakken uit het eerste jaar. 

Na de colleges ga je in groepjes lunchen en maak je kennis met je werkgroepdocent, ouderejaarsstudenten en de Roeterseilandcampus. Je kunt de studenten vragen stellen over de opleiding en over studeren in het algemeen. ’s Middags heb je een werkgroepbijeenkomst waarin terug wordt gekeken op de colleges en waarin je wordt voorbereid op de zelfstudie die in de week daarna volgt.

Tijdens de zelfstudieweek zal je bezig zijn met het bestuderen van de literatuur, verwerken van de stof, opdrachten maken en bereid je je voor op de (digitale) toets.

Onderwijsdag: dinsdag 28 mei 2019

 • Locatie: Universiteit van Amsterdam, Roeterseilandcampus, gebouw C, Nieuwe Achtergracht 166 in Amsterdam
 • Programma:
tijd zaal activiteit
09.30-10.00 REC-C0.02 Ontvangst in de hal voor zaal REC-C0.02
(hier word je ingedeeld voor de werkgroepen)
10.00-11.00 REC-C0.02 Gezamenlijk college Beschrijvende statistiek,
docent: dr. Bonne Zijlstra
11.00-12.00 REC-B2.08 College Onderwijswetenschappen,
docent: dr. Joost Jansen in de Wal
12.00-12.45  

Lunch onder begeleiding van je werkgroepdocent. 
 Je krijgt een lunch van ons aangeboden, dus die hoef je niet zelf mee te nemen.

12.45-14.00 B2.01, B2.02, B2.03, B2.04 of B2.07 Werkgroepbijeenkomst
14.00   Kennismaking met studievereniging Comenius en ouderejaarsstudenten
 • Meenemen: rekenmachine, pen en papier om aantekeningen te maken en een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).
 • Wees op tijd!

Studielast

De studielast van UvA Matching is 1 EC (European Credit). Dit houdt in, dat we van je verwachten dat je 28 uur met studeren bezig bent (inclusief het volgen van colleges, zelfstudie en het maken van een toets).

Zelfstudiedagen: woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni 2019

 • De dagen tussen de onderwijsdag en de toetsdag besteed je aan zelfstudie.
 • Op de digitale leeromgeving Canvas staat o.a. het studiemateriaal  (artikelen), de Powerpointslides van de hoorcolleges en de webcolleges van de hoorcolleges (deze worden gepubliceerd na de onderwijsdag). Dit materiaal gebruik je om vanuit de plek van jouw keuze (bijvoorbeeld thuis of de bibliotheek) te studeren en de toets voor te bereiden.
 • Op elke zelfstudiedag is er de mogelijkheid om aan e-coaches vragen te stellen over het studeren. Meer informatie hierover vind je op Canvas.

Toets: maandag 3 juni 2019

 • De digitale toets is alleen beschikbaar op maandag 3 juni van 11.00 uur tot 13.00 uur in Canvas.
 • Locatie: thuis

Canvas

 • In de digitale leeromgeving Canvas vind je alle informatie en artikelen die je nodig hebt. Lees deze goed door ter voorbereiding op de hoorcolleges. Op die manier kun je goed voorbereid aan UvA Matching beginnen.
 • Vanaf 23 mei kun je inloggen in Canvas.
 • Log in met je UvAnetID (= studentnummer) en wachtwoord.
 • Je vindt het studiemateriaal in de course van UvA Matching Onderwijswetenschappen. 

Studieadviseurs

 • Mocht je nog vragen hebben over deelname aan UvA Matching, dan kun je e-mailen naar: studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl
 • Ga je deelnemen aan UvA Matching en heb je dyslexie of een andere functiebeperking die misschien een voorziening tijdens de toets vereist? Stuur ons dan van tevoren een e-mail. Neem daarnaast alvast een kijkje op de website van de studentendecanen voor informatie over studeren met een functiebeperking aan de Universiteit van Amsterdam.

Studiekeuzeadvies

Een week na het maken van de toets ontvang je de uitslag van de toets en een studiekeuzeadvies. Hopelijk bevestigt deelname aan UvA Matching je studiekeuze. Ook is het mogelijk dat je er na deelname aan UvA Matching achter komt dat de opleiding Onderwijswetenschappen toch niet bij je past. In dat geval bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan het studiekeuze heroriëntatietraject dat de UvA aanbiedt. Je kunt dan samen met een studieloopbaanbegeleider op zoek gaan naar de juiste studie voor jou.