Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Contact opleiding

Heb je nog vragen? Neem dan contact op of bezoek een van de voorlichtingsdagen.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Oudheidwetenschappen en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je ontdekken of de studie echt bij je past, na de Bachelordag, doe dan mee aan UvA Proefstuderen of word Student voor een dag.

Algemene vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  • Bezoekadres: Turfdraagsterpad 15-17, 1012 XT Amsterdam, kamer 0.06
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4952

Studievereniging

Synkratos is de studievereniging voor Oudheidwetenschappen. Synkratos organiseert culturele en sociale activiteiten die bijdragen aan de verbreding van je kennis over de Oudheid. Op de VU en de UvA is er een sociale ruimte beschikbaar, waar studenten kunnen lunchen, studeren, of simpelweg bijeen kunnen komen voor een gezellig praatje.

Synkratos is een studievereniging, geen studentenvereniging, wat inhoudt dat er geen ontgroening plaatsvindt. Er wordt wel een eerstejaarsweekend georganiseerd, waarin ouderejaars en eerstejaars elkaar beter kunnen leren kennen onder het genot van een drankje en leuke studiegerelateerde activiteiten. Door het jaar heen organiseert Synkratos veel evenementen zoals borrels, bezoekjes aan musea, bowlen, het gala, symposia, glowgolfen en natuurlijk de buitenlandse reis. Kortom, lid worden van Synkratos is een leuke aanvulling op je studentenleven!