Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ontdek hoe en waar je de antwoorden op je vragen kunt krijgen.

Algemene vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  • Bezoekadres: Turfdraagsterpad 15-17, 1012 XT Amsterdam, kamer 0.06
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4952

Studievereniging

Synkratos is de studievereniging voor Oudheidwetenschappen. Synkratos organiseert culturele en sociale activiteiten die bijdragen aan de verbreding van je kennis over de Oudheid. Op de VU en de UvA is er een sociale ruimte beschikbaar, waar studenten kunnen lunchen, studeren, of simpelweg bijeen kunnen komen voor een gezellig praatje.

Synkratos is een studievereniging, geen studentenvereniging, wat inhoudt dat er geen ontgroening plaatsvindt. Er wordt wel een eerstejaarsweekend georganiseerd, waarin ouderejaars en eerstejaars elkaar beter kunnen leren kennen onder het genot van een drankje en leuke studiegerelateerde activiteiten. Door het jaar heen organiseert Synkratos veel evenementen zoals borrels, bezoekjes aan musea, bowlen, het gala, symposia, glowgolfen en natuurlijk de buitenlandse reis. Kortom, lid worden van Synkratos is een leuke aanvulling op je studentenleven!

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.