Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Pedagogische wetenschappen
Vergelijk

Eerdere thema's

Tijdens de bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen wordt steeds een koppeling gemaakt met relevante en actuele thema's en maatschappelijke ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van de thema's die eerder de revue hebben gepasseerd.

Thema: Paarse vrijdag

Elke tweede vrijdag in december is het Paarse vrijdag, de dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun steun geven aan seksuele en genderdiversiteit als norm. Lees de column en bekijk de kennisclip van Henny Bos, hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth. En beluister de Podcast 'Seksuele en genderdiversiteit: Kunnen we met Paarse vrijdag de heteronormativiteit doorbreken?'

Thema: Safer internet day

Op 9 februari is het Safer internet day, een dag waarop we stil staan bij een veilige online omgeving voor kinderen. We stelden Inge Wissink, Universitair Docent bij de afdeling Forensische Orthopedagogiek, drie vragen over dit thema.

Thema: Internationale Dag van de Statistiek

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Statistiek op 20 oktober vertellen docenten en studenten van de Research master Child development and education waarom statistiek en onderzoek een belangrijke rol hebben binnen de bacheloropleidingen Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo van Amsterdam, het vakgebied Pedagogische en Onderwijswetenschappen en in de maatschappij als geheel.

Thema: International Coming Out Day

Ter gelegenheid van International Coming Out Day op 11 oktober gaf Henny Bos, hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth, een minicollege over dit thema voor de bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Thema: Wereld Dyslexie Dag

Op 6 oktober was het Wereld Dyslexie Dag. Wij stelden hoogleraar Orthopedagogiek Peter de Jong drie vragen over dit thema.

Thema: Diversity day

Op 6 oktober was het Diversity day. Diversiteit is een belangrijk thema in de maatschappij en binnen de bacheloropleiding Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Bekijk hiernaast het minicollege van Henny Bos, hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth, over diversiteit.