Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studenten vertellen

Bachelor Pedagogische wetenschappen

Studenten vertellen

Lees hieronder wat studenten te vertellen hebben over de opleiding en ontdek daarnaast welke mogelijkheden er zijn naast de opleiding.

Ervaringen van studenten

Suzan Soudagar, Bachelor-student Pedagogische wetenschappen
Suzan Soudagar, Bachelor-student Pedagogische wetenschappen

Suzan: ‘Het mooie van Pedagogische wetenschappen vind ik dat het niet alleen om het kind gaat, maar ook om de omgeving’​

Lisette Vermeulen, student Pedagogische wetenschappen
Lisette Vermeulen, student Pedagogische wetenschappen

Lisette : ‘Kinderen zijn tenslotte de toekomst en door er kennis over op te doen en er later mijn beroep van te maken, wil ik graag mijn steentje bijdragen.’​

Elisa Somsen, oud-student Pedagogische wetenschappen
Elisa Somsen, oud-student Pedagogische wetenschappen

Elisa: 'Pedagogische wetenschappen is een theoretische opleiding, maar ik vind het ook heel prettig dat je hier de mogelijkheid hebt om praktijkervaring op te doen.'​

Annebel van der Vlugt, student Pedagogische wetenschappen
Annebel van der Vlugt, student Pedagogische wetenschappen

Annebel: 'Samen met de omgeving aan een goede ontwikkeling van kinderen en jongeren werken'.

Naast je studie

 • Klik hier en ontdek welke mogelijkheden er zijn naast de opleiding

  Studievereniging Comenius

  Comenius is de studievereniging voor alle studenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen en de Universitaire Pabo van Amsterdam. Comenius vormt een verbinding tussen studenten onderling, maar vormt ook een verbinding tussen de studenten en de opleiding. De vereniging verbindt door het organiseren van activiteiten en het bieden van studiegerelateerde diensten. 

  Lees verder of bezoek direct de website van Studievereniging Comenius.

  Adviesbureau    StudentWeetRaad

  Het adviesbureau StudentWeetRaad is een unieke kans om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met de praktijk. Als student krijg je de mogelijkheid om te leren van de praktijk en kennis te maken met verschillende organisaties, zoals Dance4Life, Onderwijs Consumenten Organisatie en Elance Academy. Bovendien krijg je trainingen en workshops aangeboden, waardoor je vaardigheden leert buiten het vaste curriculum. Denk hierbij aan gespreksvaardigheden in het werkveld, het opzetten van een eigen bureau, jezelf kunnen presenteren in het werkveld en het bijhouden van een netwerk. Het bureau helpt daarmee niet alleen met je loopbaanontwikkeling, maar ook met je persoonlijke ontwikkeling. Wekelijks komen we bij elkaar in ons eigen kantoor (D0.01) om in groepsverband te werken aan de adviezen. Zien we jou binnenkort terug in het team?

  Lees verder of bezoek direct de website van Adviesbureau StudentWeetRaad.

  Studentenplatform Amsterdam United

  Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

  'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten.

  Student Disability Platform: voor en door UvA-studenten met een functiebeperking

  Het Student Disability Platform bestaat uit studenten met een functiebeperking die er gezamenlijk voor willen zorgen dat iedere student de kans krijgt om alles uit de studie(s) te halen zonder daarbij belemmeringen als gevolg van een functiebeperking te ervaren.

  USC

  Universitair Sportcentrum (USC) - het sportcentrum van de UvA en de HvA - is 7zeven dagen per week geopend en biedt meer dan 70 (sport)activiteiten aan. Studenten, medewerkers ven alumni van de UvA en de HvA sporten tegen gereduceerd tarieven. Naast hoofdvestiging Universum zijn er zes andere vestigingen.

  CREA

  CREA, de culturele organisatie van de UvA en de HvA, organiseert cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur.