Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toekomstperspectief

Bachelor Politicologie

Je ontvangt de graad van Bachelor of Science (BSc) in Politicologie. Dit kwalificeert je voor een Master of Research Master in de sociale wetenschappen en gerelateerde disciplines, evenals een scala aan professionele carrièrekansen. De academische, praktische en onderzoeksvaardigheden die je opdoet bereiden je voor op leiderschapsposities in handel en industrie, consultancy, journalistiek, openbaar bestuur en beleid, politiek, diplomatie, internationale organisaties en NGO's en carrières in onderzoek en doceren. 

Voor meer informatie over de verschillende carrièremogelijkheden na het studeren van politicologie, lees de verhalen van afgestudeerde politicologen via onderstaande link. 

Carrièrebrochure

Wil je een indruk krijgen van de carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in Politicologie? Lees dan de carrièrebrochure eens door.

Carrierekrant Politicologie - cover

CSW/Carrière magazine

Wil je meer weten? Lees dan ook het carrière magazine van het College Sociale Wetenschappen. Hierin vertellen afgestudeerden van de bachelor- en masteropleidingen in de sociale wetenschappen over hun carrière. 

Carrierekrant cover
CSW/Carrière magazine; inspiratie voor je toekomst!

UvA Student Careers Centre 

De UvA ondersteunt studenten bij hun beroepsoriëntatie. Zo helpen de loopbaanadviseurs van hetUvA Student Careers Centre  je graag bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.

AUV-alumnusprijs

De Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) reikt elk jaar de AUV-alumnusprijs 2016 uit aan UvA-alumni die een bijzondere prestatie hebben geleverd. In 2016 won politicoloog Jacob Schaap de derde prijs met zijn project Boxing: A game of life. Schaap zette een sportprogramma op voor Syrische vluchtelingen in Beiroet en Libanon, van wie meer dan de helft nog kind is. Voor de vrouwen in de vluchtelingenkampen zijn er lessen zelfverdediging. De trainingen vormen een afleiding van de sleur en stress in de kampen en moeten de fysieke en mentale weerbaarheid van vluchtelingen vergroten. 

Scriptieprijs Koninklijk Nederlands Waternetwerk

Op 25 november 2017 ontving studente politicologie Lieke Brackel voor haar bachelor scriptie de Koninklijke Nederlands Waternetwerk (KNW) Scriptieprijs 2017 van 1000 Euro. De jury was zeer lovend over 'Politieke Dimensies van Transities: Discussie over differentiatie van rioolheffing als beleidsinstrument voor klimaatbestendige stad'. De scriptie analyseert een zeer relevant, brisant en actueel beleidsvraagstuk en paart dat aan een gedegen veldonderzoek naar (pogingen tot) invoering van deze heffing. Een issue dat in Nederland schoorvoetend maar onstuitbaar de lokale politieke agenda's zal gaan beheersen. 

Lieke Brackel schreef de scriptie binnen het praktijkgerichte bachelorproject Beheer van Natuurlijke HulpbronnenDit project werd in het studiejaar 2016-2017 geïntroduceerd als onderdeel van onderwijsvernieuwingen in de Bachelor Politicologie die beogen de oriëntatie op de arbeidsmarkt te versterken en studenten de kans te geven hun professionele vaardigheden en kennis van de praktijk te vergroten.