Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Psychobiologie

Masterfase

Psychobiologie

Met een bachelor Psychobiologie word je breed opgeleid. Na afronding van je bachelor kun je aan de UvA op diverse plekken verder in het psychobiologisch vakgebied. Maar je kunt ook kiezen voor een master in een aanpalend vakgebied in binnen- of buitenland.

Master neurobiologie

Wil je een master doen op het psychobiologisch vakgebied, dan kun je je bij de UvA aanmelden voor één van de vier neurobiologische mastertracks, die vallen onder de master- opleiding Biomedical Sciences. Een andere optie is de onderzoeksmaster Brain and Cognitive Sciences.

Master Biomedical Sciences - Cluster Neurobiology

Master Brain and Cognitive Sciences

Master psychologie

Het is ook mogelijk om na je bachelor Psychobiologie verder te gaan met een master in de psychologie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Binnen de master Psychologie kun je bijvoorbeeld kiezen voor de track Brain and Cognition in Society, Behavioral Data Science of een andere niet-klinische track. Binnen Gezondheidszorgpsychologie kun je kiezen voor de track Klinische Neuropsychologie. Om toelaatbaar te zijn tot de selectie van deze track moet je wel eerst een schakelprogramma volgen. Als je verder wilt in het psychologisch onderzoek is de Research Master Psychology ook een mogelijkheid.

Psychologie

Gezondheidszorgpsychologie - track Klinische Neuropsychologie

Research Master Psychologie

Andere masters

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Afhankelijk van de keuzevakken of minor die je kiest, kun je je ook aanmelden voor een master in bijvoorbeeld Biomedical Sciences, Forensic Science, Biological Sciences, Computer Science of Artificial Intelligence.

Master Biomedical Sciences - Cluster Medical Biology

Master Forensic Science

Master Biological Sciences

Master Computational Science

Master Artificial Intelligence

 

Naast deze masters aan de UvA zijn er ook buiten de UvA in binnen- en buitenland veel mogelijkheden om je verder te specialiseren. Agestudeerden Psychobiologie kozen ook voor bijvoorbeeld Management, Policy Analysis and Entrepreneurship of Science and Business Management.

Wetenschapsjournalist, ondernemer of leraar worden?

Met een universitaire master kun je kiezen voor een loopbaan in het wetenschappelijk onderzoek, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere carrière. Bij een groot aantal bètamasters aan de UvA worden er professionele specialisaties aangeboden, die focussen op andere vaardigheden dan onderzoek doen. Je volgt dan een jaar lang (60 studiepunten) het reguliere programma van je gekozen master, en aansluitend een half jaar of en jaar lang (30/60 studiepunten) het programma van je gekozen specialisatie. Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties:

  • Major Science Communication
  • Major Teaching
  • Major Science in Society
  • Minor Tesla
  • Minor Science for Sustainability

 

Meer informatie over masteropleidingen vind je op de mastersite.

www.uva.nl/masters