Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor Psychologie

'De mens en zijn gedrag vormen een eindeloze bron van inspiratie voor onderzoek'

Dr. Ingmar Visser, onderwijsdirecteur Psychologie, aan het woord

Psychologie kom je overal tegen. Het vak bestaat pas 100 jaar, maar is nu al doorgedrongen in de haarvaten van de maatschappij. IQ testen, vaardigheidstesten, persoonlijkheidstesten en assessments worden overal gebruikt.

Ingmar Visser
Fotograaf: Sander Nieuwenhuys

Psyhologie is overal

Je vindt psychologen bij schoolbegeleidingsdiensten om kinderen te helpen hun draai te vinden; in bedrijven om werknemers te begeleiden bij de optimalisering van werkprocessen; bij het bestrijden van werkdruk en werkstress en in de personeelsselectie.

Ook de klinische psychologie heeft een enorme invloed op de maatschappij gehad en heeft dit nog steeds. Begeleiding van psychologen om mensen te helpen hun persoonlijke problemen op te lossen is gemeengoed geworden, iets dat 100 jaar geleden ondenkbaar was!

De mens en zijn gedrag

De mens en zijn gedrag vormen een eindeloze bron van inspiratie voor onderzoek. Psychologen bestuderen onder andere de ontwikkeling van gezichtsherkenning bij baby’s, groepsvorming: wanneer behoor je wel of niet bij een groep?, verslaving en de competitie tussen je rationele ik en je reptielen brein als er iemand een biertje voor je neus zet, persoonlijkheidsontwikkeling, het ontstaan van depressies, leren rekenen, en auditieve en visuele perceptie. 

Psychologie is een heel veelzijdig, interessant en tegelijkertijd ontzettend moeilijk vak, of beter gezegd: uitdagend! Veel plezier bij het bestuderen ervan!

Contact

Voor vragen en opmerkingen: dir-college-psy@uva.nl