Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Naast je opleiding

Psychologie

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Studievereniging VSPA

De VSPA is de actieve studievereniging voor studenten Psychologie. De vereniging verzorgt diverse activiteiten:

  • het eerstejaarsweekend voor nieuwe studenten
  • de verkoop van studieboeken en syllabi
  • congressen, lezingen en excursies
  • borrels en feesten

VSPA

Studenteninvloed

Studenten hebben op diverse niveaus inspraak in het onderwijsbeleid van de UvA. In de Opleidingscommissie praten studenten en docenten over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie en adviseren ze andere bestuursorganen. Ook jij kunt je verkiesbaar stellen voor de commissie en je stem laten horen, en daarnaast nuttige ervaring opdoen. Ook kun je zitting nemen in de Facultaire Studentenraad (FSR) of de Centrale Studentenraad (CSR).

Opleidingscommissie

Facultaire Studentenraad

Centrale Studentenraad

Studentenplatform Amsterdam United

Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door 

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten. 

Facebook

Campagne I, Too, Am UvA

Spiegeloog

Het psychologietijdschrift van de UvA. In het blad verschijnen essays, interviews, recensies, columns en rubrieken waarin thema's uit de psychologie worden belicht. Daarnaast heeft Spiegeloog aandacht voor het studentenleven in Amsterdam.

Spiegeloog verschijnt zeven maal per jaar en is gratis mee te nemen van verschillende locaties op en rondom het Roeterseilandscomplex (o.a. CREA). Er is (bijna) altijd ruimte voor nieuwe, gemotiveerde redactieleden.

Mail de redactie

Lees de Spiegeloog online

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in het Universitair Sportcentrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie, multimedia of toneel? Bij CREA, de culturele organisatie van de UvA, kan het allemaal.

USC

CREA