Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Honoursprogramma

Psychologie

Ben je op zoek naar een extra uitdaging? Wil en kun je meer dan het reguliere studieprogramma van je vraagt?

Als aanvulling op je bachelor Psychologie kun je deelnemen aan het Honoursprogramma. Het Honoursprogramma bestaat uit extra vakken met een studielast van minimaal een halfjaar (30 studiepunten) die je tijdens je driejarige opleiding volgt.

Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 haalt, krijg je naast het bachelordiploma ook een Honoursdiploma uitgereikt.

Bij Psychologie kun je in het eerste jaar het honoursprogramma Psychologie doen. Hier wordt aan de hand van een reader met artikelen gediscussieerd en geschreven over thema’s die de wetenschappelijke psychologie aangaan zoals nature-nurture, vrije wil, reductionisme en het lichaam-geestprobleem.

Het Honoursprogramma van Psychologie vervolg je in het tweede jaar met het volgen van extra interdisciplinaire keuzevakken. Het derde jaar sluit je af met het schrijven van een Honoursthese.

Het Honoursprogramma zorgt aan de ene kant voor verdieping en verbreding van de studie. Aan de andere kant biedt een Honoursbachelor betere perspectieven op stages, (top)masteropleidingen in binnen- en buitenland en op banen.

Honoursprogramma Psychologie