Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiebegeleiding en Advies

Psychologie

Mentor

Tijdens de studie Psychologie zijn er verschillende vormen van begeleiding. Zo hebben alle voltijdstudenten in het eerste studiejaar een mentor, tevens practicumgroepbegeleider, bij wie je terecht kunt met vragen over je studie. Met deze mentor vinden aan het eind van elk semester individuele mentorgesprekken plaats.

Buddy's

Het Buddyproject van de opleiding Psychologie is vóór studenten en dóór studenten voor vragen, ondersteuning, informatie en advies rondom studeren.

Een nieuwe stad, nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en vaak ook nog een andere manier van studeren. Een buddy, met ervaring uit de praktijk, kan je wegwijs maken op de UvA. Ook kun je bij een buddy terecht voor handige tips en ondersteuning bij het aanpakken van studeren.  

Studieadviseurs

Verder kun je terecht bij de studieadviseurs van Psychologie. Zij geven adviezen en begeleiden je tijdens je studie. Je kunt bij hen terecht met algemene vragen, bijvoorbeeld over studiefinanciering, studieoriëntatie bij verkeerde studiekeuze, studieplanning en -vertraging, toelatingseisen, vrijstellingen, universitaire regelgeving en keuzemogelijkheden binnen de studie. Je kunt bij de studieadviseurs ook terecht met meer persoonlijke vragen of problemen.

De studieadviseurs van Psychologie hebben dagelijks inloopspreekuur van 10.00 – 14.00 uur en zijn tevens per e-mail te bereiken.

studieadviseur-psy-fmg@uva.nl