Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Psychologie

Aanvullende toelatingseisen

Psychologie

Aanvullende eisen: Engels

Als je Engels niet als moedertaal hebt, dan dien je aan te tonen dat je voldoende Engelse taalvaardigheid bezit. Alle studenten moeten Engelstalige literatuur kunnen lezen, colleges kunnen volgen en examens kunnen afleggen. Voor Nederlandstalige studenten is er de mogelijkheid om examens te beantwoorden in het Nederlands en deel te nemen aan Nederlandstalige werkgroepen.

Als je je diploma in Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten hebt behaald, dan wordt Engels als je moedertaal beschouwd. Als je Engels niet als moedertaal hebt en je komt niet in aanmerking voor een vrijstelling (zie alinea hieronder), dan dien je een valide Engelse taalvaardigheidstest af te nemen, die niet ouder is dan twee jaar bij de start van het bachelorsprogramma.

  • TOEFL iBP test: minimumscore 92, tenminste 22 op iedere sub-score
  • IELTS test (Academic): minimumscore 6.5, tenminste 6 op iedere sub-score
  • Cambridge International Examinations: minimumscores Cambridge English: 170 (Advanced -  C; Proficiency - C).

Vrijstellingen

Je bent vrijgesteld van de test als je voldoet aan een van onderstaande criteria:

  • Je beschikt over een Nederlands vwo-diploma met een voldoende resultaat (6) voor Engels.
  • Je beschikt over 3 GCE A-levels en 3 GCSE O-levels.
  • Je beschikt over een van de volgende diploma’s met Engels als onderdeel van je eindexamen. Het resultaat voor Engels moet voldoende zijn.

Deelname aan de test

Als je een Engelse test moet doen, dan bevelen we je aan om je op tijd voor te bereiden voor de test. Je dient de test te hebben afgelegd voor 1 augustus 2019. We accepteren geen testen die gepland zijn na de deadline. Als je testscore nog onvoldoende is, dan kun je de test opnieuw afnemen, zo lang je de deadline van 1 augustus aanhoudt. Zonder voldoende testresultaat, voldoe je niet aan onze toelatingseisen. Voor contactinformatie van de testcentra:

Aanvullende eisen: Wiskunde

Als je geen eindexamen wiskunde op vwo-niveau hebt gedaan, dien je door middel van een toets of certificaat aan te tonen dat je over voldoende wiskundige kennis en vaardigheden beschikt. Wiskunde en statistiek zijn belangrijke onderdelen van de opleiding Psychologie. De afdeling Psychologie biedt wiskundecursussen en -toetsen aan, er zijn ook andere instellingen die deze toetsen aanbieden.

Aanvragen toelatingsbeschikking hbo-propedeuse

Met een hbo-propedeusediploma kon je je uiterlijk 15 januari 2019 aanmelden via Studielink voor Psychologie. Hierbij geef je aan dat je een hbo-propedeuse als vooropleiding hebt. Je aanmelding wordt wel geregistreerd, en geaccepteerd als je de toelatingsbeschikking kunt voorleggen.

Een toelatingsbeschikking hbo-propedeuse van de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam kun je aanvragen, als de afdeling Psychologie bewijs heeft van je Engelse taalvaardigheid én van voldoende wiskundeniveau én je hbo-propedeuse is geregistreerd bij de centrale studentenadministratie:

  • Stuur een scan van je bewijs behaalde Engelse taalvaardigheidstoets naar onze admissions officer: admissions-psy@uva.nl. We raden aan je Engelse taalvaardigheid te verbeteren voor de selectie, maar de officiële deadline voor het aanleveren van het bewijs van voldoende Engelse taalvaardigheid voor aanmelders met een hbo-propedeusediploma is 1 augustus 2019.
  • Als je je wiskundeniveau niet bij de afdeling Psychologie, maar elders, hebt opgehaald of gaat ophalen, vragen we je een scan van het bewijs te sturen naar admissions office via admissions-psy@uva.nl. Doe dit uiterlijk 1 augustus 2019.
  • Wanneer zowel je wiskunde-, Engelse taalvaardigheidsniveau, als je propedeuse bij ons bekend zijn, krijg je een toelatingsbeschikking.