Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Open dagen en andere activiteiten

Open dag
Open dag bachelor Rechtsgeleerdheid

UvA Bachelordag: 14 maart 2020

Maak kennis met alle bacheloropleidingen van de UvA op de Bachelordag. Tijdens de voorlichtingsrondes van Rechtsgeleerdheid krijg je meer informatie over de opleiding en een kort college van een docent. Studenten vertellen over hun ervaringen. Ook wordt er veel verteld over wat je kunt worden met de opleiding.

Op de informatiemarkt kun je ook vragen stellen aan studenten van de opleiding Rechtsgeleerdheid en krijg je meteen een goede indruk van het nieuwe gebouw van de opleiding op de Roeterseilandcampus.

Meer informatie over de UvA Bachelordag

Student voor een dag - 28 februari 2020

Deze voorlichting vindt plaats tussen 9.00-12.00 uur in de Moot Court Room in gebouw REC A. Het is verplicht om je hier vooraf voor aan te melden.

Kom naar de moot court en speel een rechtszaak na

Heb je er altijd al van gedroomd om op de stoel van een rechter te zitten? Of wil je een vurig pleidooi houden voor een verdachte tijdens een strafzitting? Of kom je als officier van justitie op voor de samenleving? Kom naar onze moot court en maak kennis met het strafrecht tijdens een zitting. 

De studie rechten wordt door veel mensen bestempeld als ‘droog’. Met veel lezen en uit je hoofd leren. Maar de praktijk ziet er heel anders uit. Hoewel je tijdens de opleiding inderdaad veel moet lezen, word je opgeleid voor een praktijkvak. 

Om nieuwe studenten een goed beeld te geven van wat ze kunnen verwachten als ze zijn afgestudeerd, is de oefenrechtbank, of ‘moot court’, ontwikkeld. Hier wordt een zaak nagespeeld die gebaseerd is op een gebeurtenis uit de praktijk. Denk aan een burenruzie, een winkeldiefstal, een probleem tussen een huurder en zijn huurbaas of de levering van een gebrekkig product. 

Tijdens de moot court op Student voor een dag wordt er een strafrechtelijke casus nagespeeld. Dit betekent dat daar een rechter, een officier van justitie, een advocaat en natuurlijk een verdachte bij betrokken zijn. Je hoeft hiervoor geen kennis van het strafrecht te hebben: je eigen rechtsgevoel is het belangrijkst. Je hoeft ook geen ervaring met pleiten of presenteren te hebben, daarom heet het juist een oefenrechtbank. Kom langs en laat je verrassen!

Aanmelden Student voor een Dag

Proefstuderen

Kom een (halve) dag proefstuderen aan de UvA tijdens de proefstudeerweek die twee keer per jaar aan de hele UvA te volgen is. Er is een college van de bachelor Rechtsgeleerdheid en een van Fiscaal recht. Je volgt een college en een werkgroep van de bachelor van jouw keuze en je maakt kennis met de studenten die de studie nu volgen.

Meer informatie over Proefstuderen