Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Open dagen en andere activiteiten

Als je op zoek bent naar de juiste studie, is het bezoeken van een open dag of andere voorlichtingsactiviteit heel waardevol. Helaas kunnen de open dagen i.v.m. het coronavirus nu niet op de UvA plaatsvinden. Tot 1 juni bieden we verschillende online voorlichtingsactiviteiten aan: chatten met studenten op Instagram, Online Student voor een dag en Proefstuderen. Via de onderstaande links kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden. Kijk ook in onze FAQ voor antwoord op veelgestelde vragen.

UvA Bachelordag

Maak kennis met alle bacheloropleidingen van de UvA op de Bachelordag. Tijdens de voorlichtingsrondes van Rechtsgeleerdheid krijg je meer informatie over de opleiding en een kort college van een docent. Studenten vertellen over hun ervaringen. Ook wordt er veel verteld over wat je kunt worden met de opleiding.

Op de informatiemarkt kun je ook vragen stellen aan studenten van de opleiding Rechtsgeleerdheid en krijg je meteen een goede indruk van het nieuwe gebouw van de opleiding op de Roeterseilandcampus.

Open dag rechten op de UvA
Open dag van Rechtsgeleerdheid.

Student voor een dag

Als 'student voor dag' volg je een speciaal programma met een hoorcollege. Daarna werk je in een werkgroep samen aan een casus. Je maakt kennis met studenten van de opleiding. Je kunt al je vragen stellen aan studenten en docenten én je bezoekt de campus.

Voor wie? Je zit in 5 of 6 vwo en hebt al een goed idee van welke opleiding je wilt gaan doen, maar je wilt nog meer over die opleiding te weten komen en de sfeer proeven. Of je studeert al, maar overweegt aan een andere opleiding te beginnen.

Proefstuderen

Kom een (halve) dag proefstuderen aan de UvA tijdens de proefstudeerweek die twee keer per jaar aan de hele UvA te volgen is. Er is een college van de bachelor Rechtsgeleerdheid en een van Fiscaal recht. Je volgt een college en een werkgroep van de bachelor van jouw keuze en je maakt kennis met de studenten die de studie nu volgen.

Bekijk het proefcollege Rechtsgeleerdheid

Veel websites die je voor de eerste keer bezoekt vragen om toestemming voor cookies. Ze leggen meestal in een melding uit wat ze met jouw gegevens gaan doen. En waarschijnlijk klik je alle pop-ups ongelezen weg. 

Maar wat doen die bedrijven eigenlijk met jouw gegevens? En nog belangrijker – kunnen ze wel op die manier toestemming vragen? In dit college kan je onderzoeken of websites zich aan de privacyregels houden. Bekijk het proefcollege en download de casus hieronder.