Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Rechtsgeleerdheid

Asser-groepen

Heb jij de ambitie je na het eerste halfjaar aan te melden voor de Amsterdam Law Firm (ALF) en/of het Honours College? Dan kun je al direct meedoen aan de speciale Asser-werkgroepen. Dit zijn jaargroepen waar je je apart voor aanmeldt en waarmee je je optimaal kunt voorbereiden op de toelating tot de ALF en/of het Honours College.

Voordelen

In het eerste semester van het eerste jaar studeer je in een vaste jaargroep met andere studenten die meteen het beste uit zichzelf en hun studie willen halen om zich zo optimaal te kunnen kwalificeren voor deelname aan de ALF en/of het Honours College. Je maakt dan ook alvast kennis met de studieverenigingen van beide en je wordt uitgenodigd voor enkele van hun activiteiten, zodat je je een beeld kunt vormen. De inhoud van het onderwijs en tentamens zijn verder wel hetzelfde.

Toelating

Je kunt meedoen aan de Asser-groepen als je:

  • aantoonbaar gemotiveerd bent voor je rechtenstudie;
  • goede studieresultaten wil en kan halen;
  • verantwoordelijkheid neemt voor je studie en je persoonlijk studietraject;
  • interesse hebt om extra (studie)activiteiten te ondernemen.

Aanmelden

Wil jij het beste uit jezelf halen? Na je inschrijving kun je je met je UvAnetID aanmelden voor de Asser-groepen. Je hebt hiervoor nodig:

  • een motivatiebrief (maximaal 200 woorden);
  • je CV;
  • een digitale pasfoto;
  • het e-mailadres van een referentie (iemand die je goed kent uit het onderwijs).

Heb jij ons overtuigd? Dan nodigen we je na je aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek.
(NB! De aanmeldtermijn is verstreken. Wij informeren je hier zodra je je weer kunt aanmelden)

Aanmelden voor de Asser-groepen (met UvAnetID)

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.

T.M.C. (Tobias) Asser
Hendrik Haverman, via Wikimedia Commons

Waar komt de naam Asser-groepen vandaan?

De Asser-werkgroepen zijn vernoemd naar T.M.C. (Tobias) Asser. Hij was een Nederlandse jurist die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, als enige Nederlander ooit. Hij dankte deze prijs aan zijn rol bij het tot stand komen van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.

In 1860 promoveerde Tobias Asser in Leiden op de dissertatie ‘Geschiedenis en beginselen van het Nederlandsche staatsregt omtrent het bestuur der buitenlandsche betrekkingen’. Daarna werd hij hoogleraar aan het Athenaeum Illustre, dat werd omgevormd tot (gemeentelijke) Universiteit van Amsterdam. Tot 1893 was hij daarna buitengewoon hoogleraar in het handelsrecht en het internationaal privaatrecht. In 1904 is hij benoemd tot minister van staat en er is zelfs een postzegel uitgegeven met daarop zijn beeltenis.