Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Opslaan in favorieten

Asser-groepen

Wil jij je na het eerste halfjaar aanmelden voor de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College? Dan kun je al direct meedoen aan de speciale Asser-werkgroepen: jaargroepen waar je je apart voor aanmeldt en waarmee je je optimaal kunt voorbereiden op de toelating.

Wat zijn de voordelen?

In het eerste semester van het eerste jaar studeer je in een vaste jaargroep met andere studenten die zich willen kwalificeren voor de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College. Je maakt dan ook alvast kennis met de studieverenigingen en wordt uitgenodigd voor enkele van hun activiteiten. De inhoud van het onderwijs en de tentamens zijn verder wel hetzelfde.

Wanneer word je toegelaten?

Je kunt meedoen aan de Asser-groepen als je:

  • aantoonbaar gemotiveerd bent voor je rechtenstudie;
  • goede studieresultaten wil en kan halen;
  • verantwoordelijkheid neemt voor je studie en je eigen studietraject;
  • extra (studie)activiteiten wil ondernemen.

Hoe meld je je aan?

Wil jij het beste uit jezelf halen? Na je inschrijving kun je je met je UvAnetID aanmelden voor de Asser-groepen. Je hebt hiervoor nodig:

  • een motivatiebrief (maximaal 200 woorden);
  • je cv;
  • het e-mailadres van een referentie (iemand die je goed kent uit het onderwijs).

Je kunt je aanmelden van 1 april 2022 tot en met 13 juni 2022. Heb jij ons overtuigd? Dan nodigen we je na je aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.

T.M.C. (Tobias) Asser
Hendrik Haverman, via Wikimedia Commons

Waar komt de naam Asser-groepen vandaan?

De Asser-werkgroepen zijn vernoemd naar T.M.C. (Tobias) Asser. Hij was een Nederlandse jurist die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, als enige Nederlander ooit. Hij dankte deze prijs aan zijn rol bij het tot stand komen van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.