Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studielocaties

Kies je voor Russische en Slavische studies aan de UvA, dan ga je studeren in hartje Amsterdam.

De meeste colleges zijn in het P.C. Hoofthuis in de Spuistraat, op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij de Dam. In het P.C. Hoofthuis is ook de uitgebreide bibliotheek van de opleiding en de algemene bibliotheek van de faculteit Geesteswetenschappen. Hier kun je rustig studeren. Het P.C. Hoofthuis heeft daarnaast twee kantines, een computerzaal, een mediatheek, een stilteruimte en een fitnessruimte. In de nabijgelegen Universiteitsbibliotheek (UB) aan het Singel vind je aanvullende literatuur en veel studieplekken, die ook 's avonds en in het weekend beschikbaar zijn.

In het centrum van de stad zijn ook twee universitaire restaurants waar je tegen een gereduceerd tarief kunt eten. 

Rusland en Oost-Europa in Amsterdam

In Amsterdam kom je Rusland en Oost-Europa ook buiten de UvA tegen. In de Hermitage aan de Amstel vind je schatten uit de immense voorraadkamer van de Russische Hermitage. In toonaangevende debatcentra bespreken internationale experts regelmatig de nieuwste ontwikkelingen in Rusland en Oost-Europa. Onder hen zijn ook vaak jouw docenten. In de vele internationaal gerenommeerde onderzoekinstituten, bibliotheken en boekhandels die de stad kent heb je bovendien direct toegang tot relevante Russische en Oost-Europese bronnen en archieven.

Op fietsafstand van de collegezaal vind je de nieuwste literaire, taalkundige en politieke onderzoekspublicaties (bij vakboekhandel Pegasus), maar ook originele Goelagmemoires (in het Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies) en handgeschreven brieven van de schrijver Tolstoj (in het International Institute of Social History).

P.C. Hoofthuis

Spuistraat 134
1012 VB Amsterdam

P.C. Hoofthuis
P.C. Hoofthuis, foto: Monique Kooijmans
Universiteitsbibliotheek

Singel 425
1012 WP Amsterdam

Universiteitsbibliotheek
Universiteitsbibliotheek, foto: Monique Kooijmans