Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Zoek je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding, volg dan een master. De meeste bètamasters worden in het Engels aangeboden.

Masterfase

Masters

Je kunt je verder in het vakgebied specialiseren met de tweejarige master Chemistry. Daarbinnen worden drieverschillende specialisaties aangeboden:

 

Ook heb je, afhankelijk van de keuzevakken die je kiest, toegang tot verschillende masters in Nederland en in het buitenland. Een aantal voorbeelden aan de UvA en de VU zijn:

Wetenschapsjournalist, ondernemer of leraar worden?

Een universitaire master leidt je op tot wetenschappelijk onderzoeker maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere carrière. Bij een groot aantal bètamasters kun je ook kiezen voor een professionele specialisatie. Je focust dan op andere vaardigheden dan onderzoek doen. In het eerste jaar volg je het reguliere programma van je gekozen master (60 studiepunten), en aansluitend een jaar lang (60 studiepunten) het programma van je gekozen specialisatie. Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties:

  • Major Science in Communication
  • Major Science in Society
  • Major Teaching
  • Tesla Minor
  • Minor Science for Sustainability

Lerarenopleiding             

Als je leraar Scheikunde wilt worden, dan kun je tijdens je master Chemistry de Major Teaching volgen bij het Instituut voor de Lerarenopleiding (ILO). Het volgen van de educatieve minor in de keuzeruimte van je bachelor vormt een goede basis voor de Lerarenopleiding.

Meer informatie

Alle informatie over de mogelijkheden en masterprogramma's vind je op de Mastersite.