Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studievereniging Sarphati

Sociale geografie en Planologie

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Word lid van de studievereniging Sarphati

Sarphati is de studievereniging van Sociale geografie en Planologie en zeer actief. De vereniging wil nieuwe studenten een warm welkom geven en zich vertrouwd laten voelen in hun nieuwe omgeving. Sarphati organiseert daarnaast educatieve en sociale activiteiten om de kijk en interesse van de student te verbreden. 

Zo zijn er regelmatig excursies naar steden in Nederland en het buitenland, zoals Leuven, Hamburg en Antwerpen. Deze staan vaak in het teken van de stad; welke ontwikkelingen zijn er gaande, hoe ziet de stad eruit qua bevolkingsopbouw en welke problemen spelen er? 

Erg populair zijn de reizen naar het buitenland. Als sociaal geografen en planologen willen wij veel weten over de ruimte en mensen om ons heen. Wat velen van ons dan ook delen is de passie voor reizen. We bezoeken uithoeken van de wereld (Jordanië, IJsland, Rusland, Cuba, Chili), maar ook plaatsen dichter bij huis zijn interessant om te bezoeken (Belgrado, Granada, Edinburgh). 

Sarphati onderhoudt bovendien nauwe contacten met het bedrijfsleven en/of instanties die zich bewegen in het veld van ons vakgebied. Zo beheert Sarphati een  carrièrebank met vacatures die zijn voor geografen en planologen. Ook organiseert de vereniging ‘Inhousedagen’ en andere bijeenkomsten waarbij studenten kennis maken met potentiële werkgevers.

Lid worden van  Sarphati betekent,  naast veel profijt binnen je studie, ook een  start van je netwerk en je sociale contacten. Handig voor je latere carrière! 

Studievereniging Sarphati in Griekenland
Sarphatileden in Griekenland Bron: Studievereniging Sarphati
Amsterdam United

Studentenplatform Amsterdam United

Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten. 

Bestuur Amsterdam United
Bestuur Amsterdam United

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.