Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Sociale geografie en Planologie

Buitenlandonderzoek en uitwisseling

Sociale geografie en Planologie

Veldwerk in Afrika (migratie problematiek) Foto: Jan Stammes

Internationaal studeren

Internationale ervaring opdoen is bij de studie Sociale geografie en Planologie essentieel en dus verplicht. Dit studieonderdeel vul je in door deelname aan een door de universiteit georganiseerde studiereis.

Bekijk de blog van het buitenlandonderzoek in Athene 2016.

Athene 2016

Studeren in het buitenland

Daarnaast biedt de opleiding de mogelijkheid om een half jaar aan een buitenlandse universiteit te studeren. De Universiteit van Amsterdam heeft met meer dan vijftig buitenlandse universiteiten afspraken gemaakt over studentuitwisseling. Daarnaast heeft de opleiding Sociale geografie en Planologie met 22 Europese opleidingen Sociale geografie en Planologie samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

Met het Erasmus-uitwisselingsprogramma kun je in het derde jaar een semester onderwijs volgen aan een universiteit in de EU, maar ook in landen daarbuiten (bijvoorbeeld Turkije of Canada).

Als je je tijdens je studie richt op International Development Studies, kun je één buitenlands veldwerk doen.

International Office CSW 

Het College Sociale Wetenschappen heeft een International Office dat de spreekuren en voorlichting over studeren in het buitenland verzorgt. Hier kun je ook terecht met vragen over andere internationale activiteiten en bijvoorbeeld uitwisseling en beurzen.

Kijk voor meer informatie over studeren in het buitenland op de site buitenland.uva.nl

Studeren in het buitenland